ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинське інтернет-видання запустило платний доступ до контенту

09.10.2020, 12:56
Фото – фейсбук ВолиньOnline
Фото – фейсбук ВолиньOnline

Регіональне інтернет-видання “Волинь Online” запустило платний доступ до свого контенту (PayWall). Про це повідомляється на сайті видання.

Редакція запустила платний доступ до контенту 24 серпня, щоб “мати можливість і надалі працювати незалежно від влади, політики та бізнесу, а відповідно, створювати дійсно якісний і незаангажований контент, чим сприяти розвитку громадянського суспільства”.

Водночас зауважується, що видання є першим у регіоні, яке вирішило отримувати ресурси на свою роботу через підписку.

Інтернет-видання “Волинь Оnline” розпочало свою роботу 2 січня 2018 року та відтоді працювало за кошти читачів – донейти та купівля платного контенту.

Платним став лише авторський ексклюзивний контент, на який редакція витрачає ресурси для виготовлення. Безкоштовними залишаються, зокрема, новини, деякі інтерв’ю та статті.

Видання запропонувало читачам дві опції платного доступу: “Standart-доступ” за 10 гривень на місяць та “VIP-доступ” за 100 гривень на рік. Для того щоб заробляти на свої потреби, редакції потрібно отримати 3400 передплатників на місяць.

Як повідомляє “Детектор медіа”, реалізувати технологію інтернет-передплати вдалося за допомогою  гранту від “Інтерньюз-Україна” (3500 фунтів стерлінгів), який видання отримало на виготовлення контенту та запровадження платного доступу. Першим матеріалом, до якого видання запропонувало читачам придбати доступ, стала стаття “Ціна Незалежності: як у Луцьку та в столиці душили українське відродження 1960-х”.

Платний контент, на думку головної редакторки видання Мар'яни Метельської, має допомогти працювати незалежно від влади, політики та бізнесу. Власником видання є головна редакторка, загалом у редакції працює троє осіб. 

В інтерв’ю “Детектору медіа” Мар'яна Метельська зазначила, що “Волинь Online” повністю відмовилося від політичної реклами.

Вона розповіла, що до впровадження передплати аудиторія не була готова. 

“Бо такого точно ще не було на Волині, та й на національному рівні лише кілька видань запустили paywall. Дехто з наших читачів реагував досить бурхливо, з агресією. Навіщо платити? За що? Хто ви такі, щоб вам платити? Ви маєте все робити безкоштовно. А от ті читачі, які й раніше підтримували наше видання донейтами, поставилися до передплати схвально”, – розповіла вона.

За перший місяць роботи у видання з'явилося 43 передплатники. До paywall у редакції була лише комерційна реклама, кілька мінігрантів та донейт.

Як повідомляв ІМІ, видання NV.ua запровадило 25 лютого платний доступ до частини контенту.

Liked the article?
Help us be even more cool!