ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинська журналістка скаржиться на некоректну поведінку прес-служби Волинської ОДА

16.10.2015, 12:57

Журналістка інтернет-видання «ВолиньPost» Наталка Поліщук обурена спілкуванням із керівником відділу інформаційної політики Волинської ОДА Світланою Головачук. За словами журналістки, Головачук перешкоджає у доступі до інформації. Про це вона написала 13 жовтня на своїй сторінці у Facebook, повідомляє регіональний кореспондент ІМІ.

Як зазначила журналістка у своєму блозі на сайті видання, з таким ставленням вона стикається вже не вперше і трактує ставлення прес-служби до журналістів як «пряме перешкоджання доступу до публічної інформації».

«Поспілкуватися з головою Волинської обласної державної адміністрації Володимиром Гунчаком журналісту практично неможливо. Після всіх нарад він таємничо зникає, натомість залишає Світлану Василівну. Розмова з журналістами у неї коротка. Ти навіть не встигаєш щось сказати, як чуєш: «Пишіть запит». І немає значення, з яким питанням прийшов корреспондент», - пише Наталка Поліщук.

За її словами, остання зустріч зі Світланою Головачук, до якої журналістка звернулася з проханням допомогти взяти коментар у голови Волинської ОДА, закінчилася тим, що посадовець розмовляла з нею на підвищених тонах і виганяла з кабінету.

Зокрема, у блозі журналістка пише: «Після наради, на яку не прийшов Володимир Гунчик, я вирішила сама завітати до голови Волинської ОДА. Варто зазначити, що очевидно такі речі як прихід представника ЗМІ під кабінет чиновника, вважається мало не смертним гріхом і великим нахабством. Секретар зробила круглі очі і поцікавилася: «А чому це ви попередньо не зателефонували?». Пояснюю чому, маючи досвід спілкування з Головачук, який коротко можна охарактеризувати: «Добрий день! Пишіть запит», вирішила «зробити хід конем», тим паче питання не складне і забрало б максимум хвилини три часу у голови. Почекати довелося десь півгодини. У кабінеті якраз була нарада керівника ОДА з прес-службою. За час очікування під кабінет прийшли народний депутат і ректор одного з вишів. Я прекрасно розумію, що при таких обставинах коментар мені «не світить», і чекаю прес-службу, з якою планую домовитися про час і спосіб.

Знову круглі очі, але вже не у секретаря, а в прес-служби – журналіст під кабінетом голови, як посміли? Після першого мімічного обурення подібному нахабству, мене таки запросили у кабінет Світлани Василівни. Після озвучення запитання, Головачук не стала придумувати оригінальний спосіб відмови і запропонувала писати запит. Далі розмова почала виходити за будь-які рамки.

Претензія перша: чому журналіст не представився? Пояснюю: особисто знайомі.

Претензія друга: чому нема редакційного листа? (?) Навіщо?

Аргумент, чому журналіст має писати запит, взагалі вбив: «Я розумію, що є таке поняття як усний запит, але ніде законодавчо не прописано, в якій формі має бути відповідь».

Після цього Світлана Головачук запропонувала журналістці поспілкуватися з медіа-юристами, а ввімкнення диктофону назвала провокацією. Наталка Поліщук вважає такі дії чиновниці перешкоджанням доступу до публічної інформації і висловлює здогад, що вона перевищує свої службові обов’язки.

Керівник відділу інформаційної політики Волинської ОДА Світлана Головачук поки ніяк не прокоментувала ситуацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!