ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Внаслідок російського удару по Чернігову поранення дістав журналіст місцевого видання

21.08.2023, 13:17
Фото – фейсбук Арсен Чепурний
Фото – фейсбук Арсен Чепурний

Журналіст онлайн-видання “Час Чернігівський” Арсен Чепурний отримав поранення руки внаслідок удару російської ракети в приміщення обласного музично-драматичного театру імені Шевченка в центрі Чернігова 19 серпня.

Про це журналіст повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Він разом з оператором сайту Дмитром Фальчевським у момент вибуху перебував у приміщенні театру, де відкрилася виставка дронів “Люті пташки летять у Чернігів”.

“Я разом з оператором Дмитром Фальчевським був безпосередньо в театрі, якраз ішов до укриття, коли прилетіло. Дістав легке поранення в руку, в укритті відразу надали першу допомогу і наклали бинт”, – написав він.

За його словами, організатори заходу “дуже наполегливо просили всіх присутніх прослідувати в укриття з першими ж сигналами тривоги”. 

Також  він додав, що про місце проведення події журналістам повідомили за кілька годин до.

“Евакуацію і першу допомогу постраждалим організували оперативно. Рятувальники, медики і поліція спрацювали злагоджено і швидко”, – зазначив Арсен Чепурний.

У коментарі представнику ІМІ в Чернігівській області Арсен Чепурний зазначив, що після вибуху не одразу помітив сильно закривавлену руку. В укритті були парамедики з аптечкою, тож йому оперативно наклали пов’язку. 

“В укриття театру заносили серйозніше поранених людей, але загиблих я не бачив”, – додав Чепурний.   

За словами журналіста, по медичну допомогу він не звертався, оскільки лікарні й так перевантажені чернігівцями, які зазнали серйозніших поранень. Сьогодні він самостійно змінює пов’язку та вже на роботі.

Крім того, на заході була знімальна група “Суспільне Чернігів”, яка також спустилася в укриття і не постраждала. “Наші журналісти в перші хвилини допомагали надавати медичну допомогу пораненим”, – розповіла представнику ІМІ шеф-редакторка “Суспільне Чернігів”.

Нагадаємо, 19 серпня близько 11:30 російська армія ракетою “Іскандер М” вдарила по центру Чернігова, в обласний музично-драматичний театр. Внаслідок ракетного удару росіян 163 людини постраждали: сім – загинуло, 156 – поранено.

Павло Пущенко, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!