ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Власники Meta й Twitter зустрінуться з комісаром ЄС, щоб запровадити нові правила для ІТ-платформ

23.06.2023, 11:22
Фото – forbes.com
Фото – forbes.com

Європейський комісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, відповідальний за втілення нових правил ЄС щодо регулювання великих онлайн-платформ, під час дводенного візиту до Сан-Франциско зустрінеться з власником Meta Марком Цукербергом та власником Twitter Ілоном Маском, пише "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Дводенний візит Бретона відбудеться за кілька тижнів до того, як набуде чинності Акт ЄС про цифрові послуги (DSA), що стосується таких платформ, як Facebook та Instagram, що належать компанії Meta, а також TikTok і Twitter.

Найбільше уваги прикуто саме до Twitter, оскільки його новий власник змінив багато правил щодо регулювання контенту, зокрема і всупереч майбутнім новим правилам ЄС.

Раніше після погроз заблокувати соцмережу Маск погодився з тим, що Twitter пройде "стрес-тест" Акта про цифрові послуги, щоб з’ясувати, чи відповідатиме платформа стандартам ЄС, хоча його результати не будуть публічними.

DSA є одним з найамбітніших законів про контроль над онлайн-контентом з моменту появи соціальних мереж, який накладає серйозні зобов'язання на те, як найбільші світові платформи поводяться зі свободою слова.

Як і Загальний регламент про захист даних (GDPR), DSA, як очікується, стане орієнтиром і для інших держав світу в питанні протидії дезінформації в інтернеті.

Щоб відповідати новим правилам, Twitter, Meta, TikTok та інші платформи будуть змушені інвестувати значні кошти в модерацію контенту, а також його якнайшвидшого видалення під загрозою значних штрафів, прив’язаних до глобального обігу.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2023 року п’ять дочірніх компаній корпорації Alphabet, два підрозділи Meta Platforms, дві компанії у власності Microsoft, Twitter та AliExpress увійшли до списку 19 організацій, на які поширюються нові правила Європейського Союзу щодо модерації контенту в інтернеті. 

23 квітня 2022 року Європейська Рада та Європейський парламент уклали угоду щодо закону про цифрові послуги (DSA), який зобов'язує інтернет-платформи видаляти незаконний контент, інакше їх очікує штраф на суму до 6% її світового обігу за порушення правил.

Liked the article?
Help us be even more cool!