ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Власниками всіх телевізійних груп є олігархи, держава повинна з ними боротися – Зеленський

21.12.2020, 15:03
Фото – nytimes.com
Фото – nytimes.com

Президент Володимир Зеленський сказав, що в Україні власниками всіх телевізійних груп є олігархи й держава повинна боротися з фінансовими групами, які перетворилися на олігархів та мають політичний вплив, займаються лобізмом та контролюють інформаційну політику. 

Про це він повідомив в інтерв’ю The New York Times, інформує “Детектор медіа” з посиланням на Офіс президента.

“Я вважаю, що в олігархів у цьому цивілізованому світі є два виходи: олігархи стають великим бізнесом, і тоді вони не мають впливу ні на політику, ні на засоби масової інформації. Тоді, якщо вони платять податки й забезпечують робочі місця, у держави з ними прекрасні робочі відносини. Якщо фінансові групи мають політичний вплив, постійно займаються лобізмом, мають ЗМІ, у яких вони не просто міноритарії, а контролюють інформаційну політику, вони з великих підприємців перетворюються на олігархів. І тоді держава повинна з ними боротися”, – розповів він.

Водночас Зеленський вважає, що перемоги над олігархами не досить для подолання корупції.

“Вони представлені у Верховній Раді, і, на жаль, мушу констатувати, що власниками всіх телевізійних груп сьогодні є такі великі підприємці, як ми їх з вами називаємо, олігархи. Коли цим речам державі вдасться запобігти, тоді ми переможемо олігархів”, – сказав він.  

Крім того, президент сказав, що для подолання корупції передусім потрібна цифровізація: “менше контакту людини з чиновником – більше цифрових напрямів”.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2020 року в інтерв’ю європейському виданню Politico Europe Президент України Володимир Зеленський сказав, що медіа великих фінансових структур та політиків роблять усе, щоб зірвати будь-які можливості діалогу з Росією щодо припинення війни на Донбасі.

Liked the article?
Help us be even more cool!