ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Власника ZIK, NewsOne та "112 Україна" допитали в СБУ як свідка в справі про тероризм

03.10.2019, 16:00
Фото – Ліга
Фото – Ліга

У Службі безпеки України дійсно допитали народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Тараса Козака як свідка, жодні підозри не висувалися. Про це повідомили Укрінформу в пресцентрі СБУ.

“Козак був на допиті СБУ у якості свідка у справі. Відомості про будь-які обвинувачення щодо нього – це фейк. Він народний депутат, і без згоди парламенту ми не можемо його притягувати до кримінальної відповідальності – висувати підозри тощо”, – сказали в пресцентрі СБУ.

У СБУ підтвердили, що статті, які назвав в інтерв'ю Козак, є правильними.

3 жовтня низка українських ЗМІ опублікували інформацію, що народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя”, власник медіахолдингу “Новини”, до якого входять канали “112 Україна”, ZIK і NewsOne, Тарас Козак повідомив, що в СБУ його допитували за трьома статтями – про тероризм, фінансування тероризму і легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом.

Як повідомляв ІМІ, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила постанову №9157, в якій запропонувала Раді національної безпеки та оборони запровадити санкції щодо компаній, які входять до структури власності телеканалів “112 Україна” і NewsOne.

Група народних депутатів зареєструвала цю постанову щодо двох телеканалів у відповідь на петицію стосовно “припинення антиукраїнської діяльності телеканалів “112 Україна” та NewsOne.

19 березня 2019 року Рада національної безпеки та оборони доручила Службі безпеки України завершити перевірку причетності до терористичної діяльності телеканалів “112 Україна” та NewsOne. 

7 липня 2019 року російський ведучий Дмитро Кисельов анонсував у програмі “Вести недели” проведення 12 липня спільного телемосту “Надо поговорить” з українським телеканалом NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку.

Телеканал NewsOne заявив, що він запускає спільний проєкт із російським телеканалом “Росія 24” “Надо поговорить” тому, що вважає за необхідне провести розмову “з народами двох країн, а не з політиками”.

8 липня 2019 року СБУ ініціювала невідкладне скликання позачергового засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО), на якому пропонувалося відповідно до постанови ВР від 4 жовтня 2018 року ухвалити рішення про застосування персональних санкцій до юридичних осіб, які мовлять під логотипами “112 Україна” і NewsOne, та ввести їх у дію відповідним указом Президента України.

8 липня Президент України Володимир Зеленський розкритикував проведення українським телеканалом NewsOne та російським державним каналом “Росія 24” телемосту “Надо поговорить”, назвавши його піар-ходом перед виборами.

8 липня Телеканал NewsOne повідомив, що скасував телемарафон “Надо поговорить” з каналом “Росія 24” через погрози журналістам.

8 липня Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що один з бенефіціарів телеканалу NewsOne є співвласником російського “Промсвязьбанка”, через який Кремль фінансує війну проти України. 

9 липня 2019 року тодішній генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти бенефіціарних власників телеканалу NewsOne за підозрою у фінансуванні тероризму.

Liked the article?
Help us be even more cool!