ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Віцепрезидентка США Камала Гарріс створила акаунт у TikTok

Камала Гарріс/Фото - AFP

Віцепрезидентка США Камала Гарріс завела акаунт у TikTok, повідомляє The Verge.

Як зазначає видання, зробила вона це тлі загального запалу серед демократів щодо нової передвиборчої кампанії.

“Я чула, що останнім часом зʼявлялася в стрічці “Для вас”, тож вирішила долучитися й сама,” – каже Гарріс у своєму відео.

Раніше політикиня висловлювала занепокоєння щодо власника TikTok – компанії ByteDance – у контексті національної безпеки, але також зазначала, що адміністрація Байдена “не збирається забороняти TikTok”.

Що передувало

Як повідомляв ІМІ, 22 квітня 2024 року Палата представників США ухвалила закон, який заборонить використання застосунку в країні, якщо компанія-власник ByteDance не продасть свою частку протягом року. Своєю чергою в TikTok заявили, що стурбовані станом свободи слова.

У 2022 році президент США Джо Байден заборонив використання TikTok на державних пристроях. Схожі заборони запровадили деякі штати. Під час президентства Дональд Трамп також заявив, що TikTok є загрозою національній безпеці, бо збирає дані американських користувачів, до яких потім має доступ китайський уряд. У 2020 році Комітет США з іноземних інвестицій ухвалив рішення, за яким ByteDance мала продати свої активи в США протягом 90 днів.

Низка країн обмежила використання TikTok на державних пристроях через побоювання, що Китай може використовувати застосунок для збору даних або поширення дезінформації.

У травні 2024 року соцмережа TikTok та її власник (китайська компанія ByteDance) звернулися з позовом до федерального суду США через закон, який передбачає блокування застосунку, якщо ByteDance його не продасть.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!