ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

TikTok заявив, що стурбований свободою слова після закону про заборону в США

22.04.2024, 13:18

Представники соцмережі TikTok заявили, що стурбовані станом свободи слова на тлі ухвалення Палатою представників США закону, який заборонить використання застосунку в країні, якщо компанія-власник ByteDance не продасть свою частку протягом року. Про це повідомляє Reuters.

Багато американських посадовців як від Республіканської, так і від Демократичної партій, а також адміністрація президента США Джо Байдена кажуть, що TikTok становить загрозу національній безпеці, оскільки китайський уряд може змусити компанію передавати їм дані своїх 170 мільйонів користувачів у США.

TikTok наполягає, що ніколи не розголошував даних американських користувачів і ніколи не буде.

Голова сенатського комітету з розвідки, сенатор-демократ Марк Ворнер заявив 21 квітня, що китайський уряд може використовувати TikTok як інструмент пропаганди, зазначивши, що “багато молодих людей” послуговуються TikTok, щоб дізнаватися новини.

“Те, що ми надаємо Комуністичній партії настільки потужний інструмент пропаганди, а також змогу збирати особисті дані 170 мільйонів американців, є загрозою національній безпеці”, – сказав він CBS News.

Правозахисна група Knight First Amendment Institute при Колумбійському університеті заявила, що останній законопроєкт “не матиме реальних переваг”, оскільки Китай та інші суперники США й надалі зможуть купувати дані американців у брокерів на відкритому ринку й проводити кампанії з дезінформації в соцмережах з американськими власниками.

Американський союз громадянських свобод виступив проти заборони соцмережі.

Нагадаємо, 21 квітня 2024 року Палата представників США ухвалила законопроєкт, що зобов’яже китайську компанію ByteDance продати TikTok, щоб уникнути заборони застосунку в США.

Тепер документ буде переданий до сенату, де його, ймовірно, винесуть на голосування найближчими днями. Президент Джо Байден раніше заявляв, що підпише закон про TikTok.

Що передувало

Як повідомляв ІМІ, 5 березня 2024 року до Конгресу США подали законопроєкт, що зобов’яже китайську компанію ByteDance продати TikTok, щоб уникнути заборони застосунку в США.

Речник TikTok заявив, що цей законопроєкт є безпосередньою забороною TikTok, “хай як автори намагаються це приховати”. 

У 2022 році президент США Джо Байден заборонив використання TikTok на державних пристроях. Схожі заборони запровадили деякі штати. Під час президентства Дональд Трамп також заявив, що TikTok є загрозою національній безпеці, бо збирає дані американських користувачів, до яких потім має доступ китайський уряд. У 2020 році Комітет США з іноземних інвестицій ухвалив рішення, за яким ByteDance мала продати свої активи в США протягом 90 днів.

Низка країн обмежила використання TikTok на державних пристроях через побоювання, що Китай може використовувати застосунок для збору даних або поширення дезінформації.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!