ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вищий адмінсуд відмовився повертати в ефір телеканал АТВ

23.07.2014, 12:30

Вищий адміністративний суд України відхилив касаційну скаргу ТОВ «Телекомпанія АТВ при Одеській національній академії зв'язку імені А.С. Попова» (належить колишньому нардепу Ігорю Маркова), залишивши в силі рішення судів перших двох інстанцій, які анулювали ліцензію телеканалу. Про це повідомляє “Думская” з посиланням на апарат ВАСУ.

Як пише видання, вердикт касаційної інстанції теоретично можна оскаржити у Верховному Суді України, правда для цього існує лише досить обмежений перелік підстав.

За словами гендиректора телеканалу АТВ Олександра Мізіна, рішення про подальшу правову боротьбу буде прийнято після отримання повного тексту ухвали Вищого адмінсуду і його вивчення.

Нагадаємо, АТВ припинив мовлення 17 лютого 2014 року, після того, як набуло чинності рішення Окружного адміністративного суду про анулювання ліцензії телекомпанії.

17 грудня Одеський апеляційний адміністративний суд відмовив телеканалу АТВ, підконтрольному арештованому екс-депутату Ігорю Маркову, в задоволенні апеляції на рішення окружного адміністративного суду, що ухвалив раніше рішення про позбавлення каналу ліцензії на мовлення.

2 грудня телеканал АТВ оскаржив рішення суду про позбавлення ліцензії на мовлення в Одеському апеляційному адміністративному суді.

13 листопада Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов Нацради з питань телебачення і радіомовлення, анулювавши ліцензію телеканалу АТВ, який належить заарештованому колишньому народному депутату Ігорю Маркову.

24 жовтня телеканал АТВ, підконтрольний колишнього народному депутату Ігорю Маркову, заявив, що Нацрада хоче позбавити його ліцензії.

Позов проти телевізійників подала Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. Приводом для цього стала присутність в діючих документах каналу імені покійного Віталія Баранова. Останній володів 12% статутного капіталу телекомпанії. Після його смерті в 2009 році АТВ повинно було переоформити свої ліцензії, вказавши в них спадкоємців Баранова, проте не зробило цього.

В ході судових засідань Олександр Мізін наполягав на тому, що керівництво телеканалу не було сповіщено про смерть Баранова. Про це, за його словами, стало відомо зі ЗМІ лише в жовтні 2013 року, коли Нацрада вже ухвалила рішення. Крім того, в телекомпанію досі не звернулися спадкоємці померлого засновника.

Представник Нацради зазначив, що згідно зі статутом телекомпанії, повідомлення про збори засновників, які проводяться два рази на рік, вручається особисто, тому максимум через півроку після смерті Баранова телеканал повинен був про це дізнатися.

Liked the article?
Help us be even more cool!