ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Відтепер сигнал українського телерадіомовлення охоплює всю територію Чернігівщини

19.02.2024, 12:39
Павло Пущенко

Державна цифрова телемережа (мультиплекс) МХ-7 покрила “білі плями” на території Чернігівської області, де раніше було важко чи неможливо спіймати сигнал українського телебачення.

Про це повідомила регіональна представниця Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ірина Сенченко під час брифінгу 16 лютого в Чернігівській обласній військовій адміністрації.

“Якщо ми говоримо безпосередньо про те, що бачать жителі, коли ловлять МХ-7, це: 1+1, “Світло”, “Сонце”, “Армія ТБ”, що працює відповідно до тимчасового дозволу, “Ми – Україна”, “Перший”, “Рада”, “Суспільне. Культура”, – зазначила Сенченко.

У 2023 році Чернігівська філія Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення облаштувала з нуля та ввела в дію три нові телекомунікаційні об’єкти в прикордонних громадах. Ще один передавач мережі розмістили на новій телевежі в центральній частині області.

Як наголосила Ірина Сенченко, завдяки мультиплексу MX-7 забезпечено доступ населення Чернігівської області до українського телебачення та радіо, надалі робота буде зосереджена на блокуванні ворожого мовлення на українській території.

Нагадаємо, після повномасштабного російського вторгнення на території Чернігівської області були збудовані чотири додаткові вежі для відновлення телерадіомовлення.

Ще 2022 року було розпочате будівництво і введення в дію загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7. Роботи проводили фахівці Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення. Однак повномасштабне вторгнення ускладнило процес логістики та безпеку самих фахівців.

Але вже в червні 2023 року в Україні відбувся запуск тестового телемовлення телепрограм з наявних передавачів. Одночасно на Чернігівщині тривало зведення (на одних локаціях – підготовчі роботи, на інших – уже збір конструкцій) чотирьох додаткових телекомунікаційних веж, з них три – на прикордонні. Восени ці роботи були завершені й долучені до системи мультиплекса MX-7.

Liked the article?
Help us be even more cool!