ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Чернігівщині побудували чотири додаткові вежі для відновлення телерадіомовлення

19.12.2023, 14:45
Павло Пущенко

Після повномасштабного російського вторгнення на території Чернігівської області було збудовано чотири додаткові вежі для відновлення телерадіомовлення.

Про це регіональному представнику ІМІ повідомила представниця Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Чернігівській області Ірина Сенченко.

За її словами, ще 2022 року було розпочато будівництво і введення в дію загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7. Роботи проводили фахівці Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення. Проте повномасштабне вторгнення ускладнило процес логістики та безпеку самих фахівців.

“Однак уже в червні 2023 року в Україні відбувся запуск тестового телемовлення телепрограм з наявних передавачів. Одночасно на Чернігівщині тривало зведення (на одних локаціях – підготовчі роботи, на інших – уже збір конструкцій) чотирьох додаткових телекомунікаційних веж, з них три – у прикордонні. Восени ці роботи були завершені й включені в систему мультиплекса MX-7”, – зазначила Сенченко.

Окрім цього, восени Нацрада визначила сімох переможців конкурсу на мовлення в ефірній багатоканальній електронній комунікаційній мережі МХ-7, ще двом учасникам відмовлено в ліцензії. Мережа вміщує 12 програм. До конкурсу були допущені дев’ять компаній. Рейтинговим голосуванням обрано компанії, які мовитимуть в МХ-7: “Сонце”, “Ми-Україна”, “Рада”, “Світло”, “Уніан 2”, “Віжн 2” та “Віжн 3”.

Нагадаємо, раніше Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголоcила конкурс на отримання ліцензій на мовлення з використанням радіочастотного спектра на вільних радіоканалах у прикордонні Чернігівської області та в Чернігові.

Раніше представник ІМІ в Чернігівській області Павло Пущенко повідомив, що 90% журналістів виїхали з Чернігова після початку повномасштабного вторгнення, а більшість тих, хто залишився, не працювали.

Liked the article?
Help us be even more cool!