ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Відсьогодні в.о. голови правління НСТУ став Микола Чернотицький

06.05.2019, 13:50
Фото - НСТУ

Із 6 травня голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія пішов у відпустку. Згідно з рішенням наглядової ради НСТУ, контракт із ним має бути припинений достроково 6 травня.

З цього дня виконувачем обов’язків голови правління Суспільного мовлення став член правління НСТУ Микола Чернотицький.

Про це повідомила голова наглядової ради НСТУ, заступниця шеф-редактора “Детектора медіа” Світлана Остапа.

“12 лютого 2019 року наглядова рада НСТУ (НР) встановила дату дострокового розірвання контракту з головою правління ПАТ “НСТУ” Зурабом Аласанією – 6 травня 2019 року, тобто після президентських виборів. Таким чином, контракт із Зурабом Аласанією, укладений 4 травня 2017 року, має бути припинений достроково 6 травня 2019 року відповідно до рішення НР (протокол №27 від 12 лютого 2019 року)”, – написала вона в колонці “Що очікує НСТУ з 6 травня 2019 року”.

За її словами, Зураб Аласанія із 6 травня йде у відпустку. Своїм наказом він призначив виконувачем обов’язків голови НСТУ члена правління Миколу Чернотицького.

“Таким чином, і рішення НР, і рішення голови правління щодо кандидатури, яка виконуватиме обов’язки голови правління, збігаються. Микола Чернотицький, хоча раніше й сказав, що не бачить себе очільником Суспільного, наразі погодився виконувати обов’язки голови правління”, – зазначила Світлана Остапа.

Нагадаємо, 31 січня наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення про усунення з посади голови правління Суспільного мовлення Зураба Аласанії.

31 січня голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що йому невідомі причини розірвання з ним контракту і не виключає, що оскаржить у суді рішення наглядової ради НСТУ щодо його звільнення.

12 лютого член наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Євген Глібовицький повідомив, що подав до суду на рішення ради від 31 січня про дострокове розірвання контракту з головою правління Суспільного Зурабом Аласанією.

12 лютого наглядова рада НСТУ ухвалила рішення, яким встановила дату розірвання контракту 6 травня 2019 року.

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія подав позов про скасування рішень наглядової ради НСТУ щодо дострокового припинення його трудового контракту. Також позов до суду про скасування рішення наглядової ради від 31 січня про дострокове розірвання контракту з головою правління Суспільного Зурабом Аласанією подав член ради Євген Глібовицький.

19 квітня Шевченківський районний суд міста Києва переніс на 11 червня засідання про скасування рішення наглядової ради НСТУ від 31 січня щодо дострокового припинення контракту з головою правління Суспільного Зурабом Аласанією.

Liked the article?
Help us be even more cool!