ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Наглядова рада НСТУ відклала звільнення Аласанії до 6 травня

12.02.2019, 20:52

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія виконуватиме свої обов’язки до 6 травня 2019 року. Таке рішення ухвалила Наглядова рада НСТУ на засіданні 12 лютого, повідомляє “Детектор медіа”.

Пропозицію висунула член НР Тетяна Лебедєва. За неї голосували двічі, перший раз пропозицію підтримали вісім членів НР. Вдруге пропозицію Тетяни Лебедєвої висунув Віктор Таран. За неї проголосували: 11 членів Наглядової ради – за, троє членів – проти (В'ячеслав Козак, Євген Глібовицький, Олександр Павліченко), один – утрималася (Дар'я Карякіна).

Згідно з рішенням Наглядової ради НСТУ щодо розірвання контракту від 31 січня 2019 року, Зураб Аласанія мав би піти з посади очільника Суспільного через два тижні, тобто 19 лютого.

Згідно з новим рішенням Наглядової ради від 12 лютого, контракт із головою правління НСТУ Зурабом Аласанією буде припинено 6 травня 2019 року.

“По нашому положенню ми маємо тільки одну дату, від якої відштовхувалися, – це мінімум два тижні. Максимум не встановлений. Нам і компанії юристи пояснили, що ми можемо встановити наступну дату розірвання контракту. Я не думаю, що тут є порушення положення. Якщо суд прийме інше рішення, ми зберемося позачергово чи на черговому засіданні та його розглянемо”, –  сказала заступник голови наглядової ради НСТУ Світлана Остапа, яка вела засідання 12 лютого.

Загалом було три пропозиції: скасувати рішення НР від 31 січня 2019 року від Євгена Глібовицького, припинити дію контракту після закінчення президентських виборів 6 травня від Тетяни Лебедєвої та припинити дію контракту після парламентських виборів 1 листопада.

Як повідомляв ІМІ, 12 лютого член Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Євген Глібовицький повідомив, що подав до суду на рішення Наглядової ради від 31 січня про дострокове розірвання контракту з головою правління Суспільного Зураба Аласанії.

31 січня наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення про усунення з посади голови правління Суспільного мовлення Зураба Аласанії. Таке рішення було ухвалене більшістю голосів на черговому засіданні наглядової ради: за проголосували дев’ять присутніх членів наглядової ради, проти – три.

31 січня голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що йому невідомі причини розірвання з ним контракту і не виключає, що оскаржить у суді рішення наглядової ради НСТУ щодо його звільнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!