ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Viber заявив про розрив ділових відносин з Facebook

26.06.2020, 15:30
Фото – gadgetmatch.com
Фото – gadgetmatch.com

Компанія Rakuten Viber оголосила про припинення всіх ділових контактів з Facebook, щоб підтримати рух #StopHateForProfit (#СтопНенавистіЗарадиВигоди) з метою бойкоту технологічного гіганта. Про це йдеться в повідомленні Viber, повідомляє НВ.

Зокрема, на рішення Viber вплинули численні випадки використання платформою особистої інформації користувачів і нездатність компанії припинити поширення расистських гасел у своїх соціальних мережах.

У межах розриву співпраці Viber видалить зі своєї платформи розширення Facebook Connect, Facebook SDK і GIPHY, а також припинить усі витрати на рекламу в соціальній мережі.

Viber видалить усі продукти Facebook з програми до початку липня 2020 року. Витрати на рекламу у Facebook компанія припиняє негайно.

Рух #StopHateForProfit виник на тлі протестів, що спалахнули в США протягом останніх кількох тижнів. У межах цього руху шість організацій, зокрема Антидифамаційна ліга і Національна асоціація зі сприяння прогресу кольорового населення, закликали рекламодавців зупинити свої витрати на рекламу у Facebook у липні через нездатність компанії захистити користувачів від ненависної риторики.

Як повідомляв ІМІ, понад 10 потужних рекламодавців у США вирішили не розміщувати реклами в соцмережі Facebook, приєднавшись до ініціативи “зупинити насильство задля прибутку”.

Наприкінці травня Twitter позначив пост Трампа як “підбурювання до насильства”. Йдеться про допис, у якому Трамп відреагував на те, що мирні протести в США набули насильницького характеру, написавши: “Коли починається мародерство, починається стрілянина”. Ця фраза має історичне расистське підґрунтя: 1967 року її використав очільник поліції Маямі Волтер Гедлі, виправдовуючи застосування сили проти темношкірих американців.

Керівник Facebook Марк Цукерберг пояснив, що соцмережа не приховуватиме й не видалятиме цей пост, оскільки “люди мають самостійно” дати йому оцінку, а “відповідальність щодо людей при владі може настати лише тоді, коли їхні слова аналізують відкрито”. Це рішення розкритикували працівники Facebook.

Liked the article?
Help us be even more cool!