ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Верховний Суд відмовився відкрити справу за скаргою щодо блокування 17 сайтів

27.12.2019, 14:54
Фото – picture-alliance / chromorange / C.Ohde / DW
Фото – picture-alliance / chromorange / C.Ohde / DW

Верховний Суд колегією суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду відмовив мобільним операторам Vodafone Україна, "Київстар" та ТОВ "Видавництво Український медіа дім" у відкритті касаційних проваджень у справі про блокування 17 сайтів.

Відповідні ухвали (ухвала 1, ухвала 2, ухвала 3) оприлюднені в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє Укрінформ.

“Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 23 липня 2019 року задоволено клопотання прокурора відділу Генеральної прокуратури України та накладено арешт на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі Інтернет при використанні вебресурсів, зазначених у цій ухвалі. Зазначені судові рішення не можуть бути предметом розгляду суду касаційної інстанції. Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою”, – йдеться в ухвалах.

Нагадаємо, 23 липня 2019 року Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурора відділу Генеральної прокуратури України та наклав арешт на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі Інтернет під час використання вебресурсів. Метою для застосування такого заходу називалася необхідність збереження речових доказів.

Також Печерський райсуд Києва в межах кримінальної справи №757/38387/19-к ухвалив рішення про блокування сайту enigma.ua і ще 16 сайтів, серед яких розділ "Блоги" сайту "Кореспондент", портал informator.news та інші. Рішенням Печерського райсуду операторів і провайдерів телекомунікацій "ВФ Україна" (Vodafone), "Київстар", "Лайфселл", "Воля-Кабель", ТОВ "Комерційна Логістика" (Тріолан), "Укртелеком", "Інтертелеком", "Датагруп", "Мережа Ланет", "Фарлеп-Інвест" ("Вега"), "Фрінет", "Тенет" і "Мега Лінк" зобов'язали закрити доступ до вказаних ресурсів.

Пізніше низка провайдерів телекомунікацій, зокрема "Укртелеком", ТОВ "Мега Лінк", ПАТ "Київстар", звернулися до суду з апеляційною скаргою. Заявники просили роз'яснити спосіб виконання ухвали Печерського райсуду. Проте апеляційний суд не знайшов підстав для задоволення вказаних заяв, оскільки фактично заявники просили роз'яснити не судове рішення, а порядок його виконання.

30 липня платформа для блогерів Еnigma.ua повідомила, що 23 липня  Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про обмеження доступу до її сайту та ще майже 20 сайтів. Еnigma.ua стверджує, що причиною блокування стало розміщення матеріалу з назвою “В Україні багато правоохоронців об’єднуються в ОПГ для боротьби з правозахисниками”. 

25 листопада 2019 року Апеляційний суд Києва відмовив у задоволенні скарг на рішення Печерського районного суду міста Києва про блокування 17 сайтів.

Liked the article?
Help us be even more cool!