ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вересень повідомив, що його без пояснень звільнили з Прямого. На каналі кажуть, що через низькі рейтинги

21.05.2021, 12:24
Фото – Прямий
Фото – Прямий

Журналіст та телеведучий Микола Вересень повідомив, що був звільнений з Прямого каналу “без пояснень” і планує через це звернутися до суду. Про це він розповів в інтерв'ю “Детектору медіа”.

За словами Вересня, 20 травня він дізнався про остаточне рішення про своє звільнення з телеканалу “Прямий” – без пояснень причин та остаточного розрахунку з ним. 

“Другого березня мене попросила зайти Світлана Орловська (генеральна продюсерка Прямого. – Ред.) і сказала, що я звільнений. І я був страшенно здивований, тому що ніяких зауважень, жодної догани “із занесенням в облікову картку комсомольця” не було. Я колекціонер – колекціоную відходи з роботи. Такого не було ніколи, і я ніколи про таке не чув, щоб отак, сьогодні на сьогодні: “Ти йдеш – все”. Ніхто інший мені також не пояснив причин мого звільнення”, – розповів Вересень.

За словами Вересня, трохи згодом його друзі, які мають стосунок до політичного керівництва каналу, сказали журналісту, що ситуацію зі звільненням намагався змінити власник Прямого Петро Порошенко.

“Порошенко наказав залишити все як є: не чіпати мене, і дав доручення врегулювати ситуацію Святославу Цеголку. Ми зустрілися. Цеголко сказав, що я “цінний актив”, потрібна людина і ніяких питань до мене немає. Мовляв, давай почекаємо до кінця місяця”, – зазначив Вересень.

Але розв'язання питання перенеслося на середину квітня, потім на початок травня і ще далі.

“Я чекав два з половиною місяці. І минулої п’ятниці (14 травня. – Ред.) знову зателефонував Святославу і вимагав пояснень уже суворішим тоном. Цеголко пообіцяв, що Світлана [Орловська] завтра мені зателефонує. Втім, ані дзвінків, ані обіцяних зустрічей не було”, – запевнив Микола Вересень.

Телеведучий додав, що гендиректор Прямого каналу Володимир Сташевський сказав, що йому буде виплачено зарплатню за три місяці. Натомість, за словами Вересня, він отримав зарплатню лише за два місяці.

“Я зрозумів, що і тут обдурили. Вся конструкція зі звільненням тримається на брехні... У мене, слава Богу, є ім'я, але яку кількість людей у журналістиці просто так виганяють з роботи тільки тому, що комусь щось не сподобалось? Тому я всіх закликаю: підписуйте правильні контракти, боріться за себе, перемагайте”, – сказав журналіст.

Вересень додав, що подасть до суду, але ще не знає, “на канал Прямий чи на когось конкретно”.

“У мене була доба, щоб подумати, завтра почну консультуватися зі своїми адвокатами. Я хочу відновитися на каналі й, звичайно, отримати свою зарплатню”, – сказав Вересень.

Зі свого боку генеральна продюсерка Прямого каналу Світлана Орловська повідомила виданню, що ведучого Миколу Вересня звільнили з телеканалу через низькі рейтинги його програм, які виходили в праймі. 

Вона уточнила, що для Прямого, як для комерційної структури, ключовим показником ефективності є рейтинги.

“Здійснюючи аналітику за останні пів року, у керівництві телеканалу помітили сумну тенденцію, що рейтинги програм, які веде Микола Вересень, є очевидно нижчими, ніж це було раніше або з іншими ведучими, особливо враховуючи, що мова йде про найважливіші праймові години ефіру. Саме тому керівництво телеканалу “Прямий” ухвалило рішення про зміну формату слоту, який вів Микола Вересень з нового сезону, котрий розпочався 9 березня”, – сказала Світлана Орловська та подякувала Вересню за роботу від імені колективу телеканалу.

Власник Прямого Петро Порошенко, за її словами, не ухвалював рішення про звільнення ведучого.

“Рішення про кадрові ротації та зміну формату в новому сезоні ухвалювалися без участі власника телеканалу, котрий з першого дня купівлі телеканалу, а саме 18 лютого, не втручався і не втручається у кадрову або редакційну політику телеканалу “Прямий”, – розповіла Орловська.

Liked the article?
Help us be even more cool!