ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Венедіктова стала лідеркою з піарних новин серед усіх правоохоронних органів та правоохоронців - дослідження

06.04.2021, 13:38
Фото - espreso.tv
Фото - espreso.tv

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова стала лідером з піарних новин серед усіх правоохоронних органів та правоохоронців. 

Такі підсумки моніторингу Інституту масової інформації 18 сайтів на предмет висвітлення діяльності правоохоронних органів та судів протягом 22-28 лютого. Загалом до вибірки ввійшло 2009 новин*.

Експерти ІМІ нарахували 63 новини з особистим піаром Венедіктової (найбільше – 39 – по справі Приватбанку). Для порівняння: у попередніх матеріалах про моніторинг йшлося про 62 піар-новини, які стосувалися поліції та МВС, і лише три щодо Арсена Авакова.

У всіх новинах з піаром Венедіктової наводилися цитати Генеральної прокурорки (окрім однієї новині, в якій Венедіктову піарив нардеп «Слуги народу» Данило Гетьманцев). І саме в цих цитатах вона вихваляла свою діяльність. Переважно ці новини стосувалися справи Приватбанку та ролі очільниці ОГП в затриманні підозрюваних – 39 з 63 піар-новин. З усіх 18 сайтів лише «Суспільне» не опублікував жодної новини з піаром Венедіктової.

Моніторинговий аналіз проводився 22-28 лютого 2021 року у 18 загальнонаціональних інтернет-ЗМІ (10 найрейтинговіших, вісім ЗМІ, що підписали меморандум Медіаруху за дотримання професійних стандартів): obozrevatel.com, korrespondent.net segodnya.ua, 24tv.ua, tsn.ua, strana.ua, pravda.com.ua, politeka.net, rbc.ua, gordonua.com, nv.ua (М), liga.net (М), ukrinform.ua (М), zn.ua (М), censor.net.ua (М), interfax.com.ua (М), suspilne.media (М), bykvu.com (М). Вибірка становить 2009 новин.

Повністю з дослідженням можна ознайомитися тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!