ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Велика Британія запровадила санкції щодо Оксани Марченко та родичів російських олігархів

12.04.2023, 14:06
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Велика Британія запровадила санкції щодо дружини підозрюваного в державній зраді екснардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука Віктора Медведчука Оксани Марченко, а також проти родичів російських олігархів. 

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на інформацію офісу застосування фінансових санкцій Казначейства Великої Британії.

“Фінансові санкції, застосовані на додаток до заморожування активів щодо Оксани Михайлівни Марченко, яка пов'язана з особою, яка бере або брала участь у дестабілізації України або підриву чи загрози територіальній цілісності, суверенітету чи незалежності України, а саме з Медведчуком Віктором Володимировичем”, – йдеться в повідомленні.

Під британські санкції також потрапили дружина російського бізнесмена Володимира Євтушенкова Наталія Євтушенкова, його діти Фелікс і Тетяна та дочка сенатора Сулеймана Керімова Гульнара Керімова.

Під обмеження потрапив і холдинг USM російського бізнесмена Алішера Усманова, який, як зазначається в повідомленні, “бере участь” в отриманні вигоди від уряду Росії або підтримує його, а також веде бізнес у стратегічних для російської влади секторах економіки: видобувна галузь та сфера цифрових технологій.

Майно і кошти тих, хто потрапив під санкції в Сполученому Королівстві, заморожуються.

Як повідомляв ІМІ, СБУ в Івано-Франківській області оголосило в розшук Оксану Марченко, дружину підозрюваного в держзраді колишнього народного депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука. Сама Марченко підозрюється у фінансуванні російських угруповань. Інформацію про розшук Марченко занесено до бази даних МВС. Марченко розшукують із 24 березня, а місцем зникнення вказано Солом'янський район Києва. У цьому районі розташований один з її маєтків.

Наприкінці лютого суд арештував майно Оксани Марченко, яку підозрюють у фінансуванні Росгвардії та МВС РФ, на суму понад 5,6 млрд грн.

СБУ заявила, що компанії Оксани Марченко підпільно фінансували Росгвардію та МВС РФ. У зв'язку з цим Марченко оголосили про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

5 квітня 2023 року стало відомо, що за матеріалами СБУ суд арештував ще дві земельні ділянки з об’єктами нерухомості, які незаконно перебували у власності Оксани Марченко.

Liked the article?
Help us be even more cool!