ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Велика Британія заблокувала трансляцію виступу Львової-Бєлової в Радбезі ООН: "Нехай виступає в Гаазі"

05.04.2023, 10:15
Фото – Maxim Shemetov / Reuters
Фото – Maxim Shemetov / Reuters

Велика Британія заблокувала онлайн-трансляцію неофіційного засідання Радбезу ООН, на якому мала виступити російська уповноважена з прав дітей Марія Львова-Бєлова, повідомляє The New York Times.

Росія, яка зараз головує в Радбезі ООН, на 5 квітня запланувала неформальне засідання на тему депортації українських дітей до Росії.

"Їй не слід надавати платформу ООН для поширення дезінформації. Якщо вона хоче відзвітувати про свої дії, вона може зробити це в Гаазі", – заявила місія Великої Британії.

В описі зустрічі зазначено, що її мета – розвіяти "навмисно спотворений наратив" західних ЗМІ та деяких країн про поводження Росії з українськими дітьми.

Крім Львової-Бєлової, на засіданні мали виступити ще чотири російських посадовці, які займаються питанням дітей. Один з них – російський радник із гуманітарних питань в офісі Львової-Бєлової, а троє – місцеві посадовці з питань захисту дітей з окупованого Донецька.

Як повідомляв ІМІ, 7 березня 2023 року Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду виписала ордери на арешт на російського президента Володимира Путіна та уповноважену Офісу президента РФ з прав дитини Марію Львову-Бєлову. Вони звинувачуються в незаконній депортації населення (дітей) та незаконному перевезенні населення (дітей) з окупованих регіонів України до Російської Федерації.

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив, що виданий судом ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна довічний.

Liked the article?
Help us be even more cool!