ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ордер на арешт Путіна видано довічно – прокурор Міжнародного кримінального суду

20.03.2023, 12:42
Фото – REUTERS
Фото – REUTERS

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив, що виданий судом ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна довічний. Про це він сказав в ефірі ВВС Radio 4, повідомляє Ліга.

“Люди, хай би де вони були, мають розуміти, що є закон і що з владою приходить відповідальність. Для воєнних злочинів немає терміну давності”, – сказав він.

Хан уточнив, що ордер на арешт може бути відкликаний лише в тому разі, якщо Путін постане перед судом і судді закриють справу.

Спочатку Міжнародний кримінальний суд розглядав можливість збереження в таємниці ордерів на арешт, але вирішив оприлюднити їх, щоб спробувати зупинити подальші злочини.

“Не можна поводитися з дітьми як з військовою здобиччю, їх не можна депортувати, – сказав Хан BBC. – Для такого злочину не потрібно бути юристом, потрібно бути людиною, щоб знати, наскільки це кричуще”.

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд виписав ордери на арешт на російського президента Володимира Путіна та уповноважену Офісу президента РФ з прав дитини Марію Львову-Бєлову. Вони звинувачуються в незаконній депортації населення (дітей) та незаконному перевезенні населення (дітей) з окупованих регіонів України до Російської Федерації.

Україна говорить про 16 тис. депортованих дітей, міжнародні слідчі оцінили їхню кількість приблизно в 6 тис. станом на лютий 2023 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!