ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вбивство пакистанського журналіста в Кенії було "цілеспрямованим" нападом – міністр

09.11.2022, 12:13
Фото – AFP
Фото – AFP

Пакистанський журналіст, застрелений в Кенії місяць тому, був жертвою "цілеспрямованого вбивства", заявив високопосадовець пакистанського уряду.

Водночас він не навів жодного доказу своїх слів, пише CNN.

Тележурналіст Аршад Шаріф – затятий критик пакистанської армії – загинув 23 жовтня поблизу столиці Кенії, Найробі, застрелений поліцейськими.

Міністр внутрішніх справ Рана Санаулла повідомив репортерам, що, за попередніми оцінками двох слідчих, відряджених до Кенії від імені пакистанського уряду, "смерть Аршада Шаріфа є випадком цілеспрямованого вбивства". Щоб "підтвердити це все", потрібно більше доказів, зазначив посадовець.

Коментарі Санаулли суперечать попереднім заявам кенійського уряду, з яких постає, що поліцейські застрелили Шаріфа помилково, бо зреагували на повідомлення про викрадену машину й сприйняли журналіста за іншу людину.

Пакистанський міністр внутрішніх справ також звинуватив поліцію Кенії в "небажанні співпрацювати" зі слідчими, зазначивши, що ті не отримали від кенійських правоохоронців "важливої інформації" про справу. Він додав, що пакистанська сторона вже надіслала офіційний запит на отримання даних.

Поліція Кенії повідомила CNN, що не знала про звинувачення пакистанських урядовців.

"Ми не отримували жодних скарг із цього приводу, і, якщо такі скарги є, вони мають бути подані офіційно", – сказав речник поліції Ісохі Шіосо.

Шіосо додав, що справою займається співробітник органу з незалежного нагляду за поліцією. CNN звернулася до наглядача по коментар.

Шаріф виїхав з Пакистану в серпні після звинувачень у підбурюванні до заколоту, висунутих через те, що журналіст нібито критикував урядові установи й "заохочував бунт" в армії.

Звинуваченням передувало інтерв’ю Шаріфа з опозиційним політиком Шахбазом Ґіллом – близьким соратником Імрана Хана, колишнього прем’єр-міністра, якого усунули з посади й застрелили за сумнівних обставин під час протесту в пакистанській провінції Пенджаб минулого тижня.

Після публікації інтерв’ю поліція Пакистану висунула звинувачення в підбурюванні до заколоту ще й проти Ґілла, заявляючи, що той робив "антидержавні коментарі".

Спочатку телеканал Шаріфа ARY заявив про "переслідування з боку поточного режиму", але після того, як пакистанські медіарегулятори зняли його з ефіру на місяць, канал розірвав зв’язки з журналістом.

Раніше близький друг Шаріфа повідомив CNN, що журналісту довелося "виїхати з Пакистану в серпні, щоб урятувати своє життя". За словами знайомого, спочатку Шаріф поїхав до Дубаї, але мусив тікати знову через "цькування з боку пакистанських посадовців".

Знайомий журналіста зазначив, що після цього Шаріф поїхав до Кенії та загинув, проживши в східноафриканській країні всього кілька тижнів.

Як повідомляв ІМІ, відомий пакистанський журналіст і телеведучий Аршад Шаріф був застрелений вночі в неділю на шосе Найробі – Маґаді. У поліції заявили, що "сприйняли його за іншу людину".

Liked the article?
Help us be even more cool!