ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція Кенії застрелила відомого пакистанського журналіста

24.10.2022, 17:17
Фото – africanews.com
Фото – africanews.com

Відомий пакистанський журналіст і телеведучий Аршад Шаріф був застрелений вночі в неділю на шосе Найробі – Маґаді. У поліції заявили, що "сприйняли його за іншу людину", пише africanews.com.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, Шаріфа вбили правоохоронці пострілом у голову після того, як він і його водій нібито незаконно перетнули блокпост, влаштований для перевірки автівок, що прямують цим маршрутом.

Внаслідок інциденту водій дістав поранення.

За словами правоохоронців, двоє чоловіків їхали з Маґаді до Найробі, коли їх зупинила група поліцейських на блокпості.

Поліцейські стверджують, що блокпост був встановлений з метою перехоплення автівки, схожої на машину Шаріфа, і його водія після випадку в районі Панґані, Найробі, коли злочинці викрали авто і взяли в заручники дитину.

У серпні Шаріф залишив країну, переїхавши спочатку в Дубаї, а потім у Лондон після того, як його канал припинив співпрацю з ним, не назвавши конкретних причин. Перед цим, у квітні, колишнього прем’єр-міністра Імрана Хана усунули з посади шляхом вотуму недовіри.

Шаріфа та інших керівників ARY звинуватили в закликах до заколоту через контроверсійне інтерв’ю з Шахбазом Ґіллом, лідером партії Хана "Пакистанський рух за справедливість". Інтерв’ю вийшло в ефір на каналі в серпні. Пізніше Ґілл був заарештований і звільнений під заставу.

Тим часом кенійський Орган з незалежного нагляду за поліцією (Іпоа) заявив, що розпочав розслідування вбивства пакистанського журналіста Аршада Шаріфа.

Голова органу Енн Макорі повідомила журналістам у столиці (Найробі), що для розслідування вбивства журналіста було відряджено команду швидкого реагування.

Шаріф був відомим прихильником Хана та відкрито критикував роль, яку державні установи нібито відіграли в його усуненні.

Як повідомляв ІМІ, алжирський суд ухвалив смертний вирок журналісту Абдурахману Семмару, відомому як Абду Семмар.

Liked the article?
Help us be even more cool!