ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вбити письменника Вакуленка наказав луганчанин, сестра якого пережила окупацію Ірпеня – Слідство.Інфо

Фото - фейсбук Володимира Вакуленка
Фото - фейсбук Володимира Вакуленка

До вбивства дитячого письменника й поета Володимира Вакуленка в Капитолівці Ізюмського району під час окупації Харківщини причетний Владислав Нескородьєв ("Лев") із Луганська, родичі якого проживають як на окупованих територіях, так і на Київщині, повідомляє "Слідство.Інфо".

Правоохоронці повідомили, що встановили двох бойовиків із Луганщини, яких підозрюють у вбивстві Володимира Вакуленка - Нескородьєва В.В. та Удоденка С.А. Вони ж – командир однієї з рот "ЛНР" із позивним "Лев" і кулеметник на прізвисько "Удод". Обидва – уродженці окупованого нині Луганська.

Журналісти "Слідства.Інфо" знайшли рідну сестру й тітку луганчанина Владислава Нескородьєва, який віддав наказ про катування і розстріл людей під час окупації Харківщини у 2022 році. І поспілкувалися з ними.

Рідна сестра Владислава Сюзанна, яка після окупації Луганська у 2014 році переїхала в Ірпінь на Київщині, під час розмови з журналістами вперше почула про воєнні злочини, в яких підозрюють її брата. 

"Ви зараз це розповідаєте і в мене прям почало серце калатати. Я взагалі не знаю всю цю історію… Ми з самого Луганська. Я виїхала ще в 2014-му. А брат залишився, і я навіть не знаю де він, що з ним… Я була в шоці взагалі, коли почула від бабусі, що у них там почалося, в Луганську. Для мене це був шок, я не вірила", - сказала жінка.

Сюзанна розповіла, що коли російські війська окупували Київщину, то вона не встигла виїхати з дітьми у безпечне місце, тому чекала на звільнення Ірпеня у підвалі будинку. Її сім’я пережила окупацію в Ірпені. Їхній будинок в Ірпені вцілів, там вікна побило. Зараз вони переїхали в інший будинок.

Із братом Сюзанна посварилася, тому звʼязок не підтримує: "Ми з ним не спілкуємося років 7. Я навіть не знаю, де він, що з ним. Ми завжди спілкувалися не дуже. Востаннє бачилися ще у 2014 році, коли ми були в Луганську".

Жінка каже, що не знала, що брат перейшов на бік окупантів:

"Він робив на будівництвах, тітці й дядьку допомагав. Більше нічого такого я й не знаю. У Луганську залишилася родина: брат Олександр Ковальов і мама. Тітка залишилася, тому що бабуся сказала, що не буде нікуди виїжджати. Усі інші чому так вирішили – за них не відповім, я не знаю. Кожен сам за себе вирішує". 

Сестра Нескородьєва запевнила, що ненавидить російську армію і що сама "ніколи б не пішла на російську сторону". 

Наразі невідомо, де знаходиться Нескородьєв. В Україні йому загрожує позбавлення волі строком від 8 до 12 років (стаття 438 КК України).

Як повідомляв ІМІ, Володимир Вакуленко народився і мешкав із сином у селі Капитолівка поблизу Ізюма Харківської області. Невдовзі після того, як Харківщину окупували, російські військові забрали його з дому, більше рідні його не бачили. Після деокупації Харківщини його тіло було в Ізюмі на місці масового поховання.

Поліція встановила, що росіяни вбили Вакуленка з пістолета Макарова, в його тілі знайдено дві кулі. Вакуленка поховали 6 грудня 2022 року в Харкові.

У листопаді 2023 року правоохоронці повідомили, що ідентифікували особи двох російських військових, причетних до розстрілу українського дитячого письменника Володимира Вакуленка та вбивства ще трьох людей під час окупації Харківщини.

Liked the article?
Help us be even more cool!