ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Важливо, щоб жодна політична сила не встановила контролю над НСТУ - Сюмар

04.02.2019, 10:24

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар вважає важливим, щоб після звільнення голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураба Аласанії жодна політична сила не отримала контролю над Суспільним перед президентськими виборами. Про це вона сказала в коментарі DW.

За її словами, рішення наглядової ради НСТУ щодо дострокового розірвання контракту з головою правління Суспільного Зурабом Аласанією є “відверто несподіваним”.

“Найбільш важливим нині лишається питання, аби перед виборами президента жодна політична сила не отримала контролю на суспільним мовником, задача якого - бути альтернативою приватним каналам, контрольованим олігархами, і надавати суспільству об'єктивну та актуальну інформацію”, - зазначила Вікторія Сюмар.

Вона також додала, що комітет, який вона очолює, не має жодної можливості втручатися в роботу НСТУ та її наглядової ради.

“Ми лише звертали увагу керівника НСТУ та його правління на необхідність актуалізації програм суспільного мовника, зокрема збільшення суспільно-політичного блоку, незалежних дебатів на актуальні для країни теми”, - додала депутатка.

Також вона зазначила, що на Суспільному таки відбулося багато позитивних змін у бік незалежності і якісного культурного контенту.

Як повідомляв ІМІ, 31 січня наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення про усунення з посади голови правління Суспільного мовлення Зураба Аласанії. Таке рішення було ухвалене більшістю голосів на черговому засіданні наглядової ради: за проголосували дев’ять присутніх членів наглядової ради, проти – три.

31 січня голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що йому невідомі причини розірвання з ним контракту і не виключає, що оскаржить у суді рішення наглядової ради НСТУ щодо його звільнення.

1 лютого голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія опублікував частину проекту рішення наглядової ради НСТУ, на якому базується його усунення.

Liked the article?
Help us be even more cool!