ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Аласанія опублікував частину проекту рішення, в якому вказано причини його усунення

01.02.2019, 12:03

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія опублікував частину проекту рішення наглядової ради НСТУ, на якому базується його відсторонення, повідомляє “Детектор медіа”.

“Не рішення, але частина проекту такого рішення НР, на якому НР базує відсторонення. Хоч би не палилися так відкрито…” – написав він на своїй сторінці у Фейсбуку.

В опублікованому документі зазначено, що Зураб Аласанія “не організував мовлення каналу “UA:Перший” ні як “суспільно-політичного каналу” (відповідно до вимог закону), ні як каналу “інформаційного та суспільно-політичного мовлення з елементами просвітництва” (як зазначено у вказаній перехідній концепції)”.

У рішенні зазначено три події, дві з яких за участю президента України Петра Порошенка не були висвітлені на “UA: Першому”.

“Внаслідок цього канал, зокрема, не висвітлив оперативно або не висвітлив взагалі (крім коротких згадок у новинах) такі важливі події, як Хресна хода за єдину помісну церкву 28.07.2018 (за участі щонайменше 65 тисяч громадян), засідання Генасамблеї ООН 26.09.2018 за вкрай важливих для України питань (включно з виступом президента України), роботу ІХ Міжнародного економічного форуму “Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи” (за участю глави держави)”, – йдеться в частині рішення.  

У документі зазначено, що під керівництвом Зураба Аласанії компанія впродовж 2018 року впроваджувала хибно зрозумілий принцип “відсторонення від влади”, аж до повної деполітизації новин, що прямо суперечить вимозі місії ПАТ “НСТУ” – “Надавати суспільству достовірну та збалансовану інформацію про Україну і світ”.

Світлина від Зураба Аласанії.

Як повідомляв ІМІ, 31 січня наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення про відсторонення від посади голови правління Суспільного мовлення Зураба Аласанії. Таке рішення було ухвалене більшістю голосів на черговому засіданні наглядової ради: за проголосували дев’ять присутніх членів наглядової ради, проти – три.

31 січня голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що йому невідомі причини розірвання з ним контракту і не виключає, що оскаржить у суді рішення наглядової ради НСТУ щодо його звільнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!