ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ЄС закликають негайно звільнити Стаса Асєєва

24.10.2019, 11:08
Фото – фейсбук European Union in Ukraine
Фото – фейсбук European Union in Ukraine

У Європейському Союзі закликають негайно звільнити українського  журналіста Станіслава Асєєва, якого незаконно ув'язнили підконтрольні Росії бойовики. Про це йдеться в заяві представництва ЄС в Україні, повідомляє “Європейська правда”.

“Позбавлення незалежних журналістів права голосу та свободи висловлювати погляди неприйнятне. ЄС продовжує закликати звільнити всіх незаконно затриманих ув'язнених у непідконтрольних уряду районах України”, – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, 22 жовтня проросійські бойовики з угрупування “ДНР” засудили до 15 років ув’язнення українського журналіста Станіслава Асєєва за кількома статтями, пов’язаними з організацією екстремістської організації, шпигунством, підбурюванням до шпигунства​, публічними закликами до ведення екстремістської діяльності та дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності. 

Зв’язок із донецьким блогером і автором проєкту Радіо Свобода “Радіо Донбас.Реалії” Станіславом Асєєвим, відомим під псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня 2017 року. Представники угруповання “ДНР” підтвердили утримання в заручниках Асєєва, звинувативши в шпигунстві на користь України.

Станіслав Асєєв працював журналістом в окупованому Донецьку і писав репортажі про життя на непідконтрольній території.

Liked the article?
Help us be even more cool!