ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Ужгороді журналіста не пускали на засідання облради

29.11.2017, 15:30
Фото - Закарпаття онлайн

В Ужгороді (Закарпатська область) журналіста видання “Срібна Земля” Станіслава Данка працівники поліції не пускали на засідання Закарпатської обласної ради. Інцидент стався 21 вересня. Про це журналіст розповів представнику ІМІ у Закарпатській області.

В цей день засідання обласної ради викликало особливий ажіотаж у зв’язку із наміром звернутися до Президента України ветувати ухвалений парламентом закон “Про освіту”.

За словами Данка, спочатку його, як журналіста, хвилин 10-15 взагалі не впускали до приміщення облради, мотивуючи це тим, що є “загроза провокацій і насильства”. Згодом після команди якогось чиновника його за посвідкою журналіста таки пропустили.

А на вході до самого сесійного залу, наголосив журналіст, поліція окремо впускала журналістів не за посвідченнями, а за фактом їх акредитації. Працівники облради наголошували, що це – вимога Регламенту. Станіславу Данку таки вдалося отримати акредитацію на місці.

Щодо свого випадку, зазначає Станіслав Данко, прокуратура почала провадження – після того, як він особисто повідомив про подію Генерального прокурора України, який нещодавно відвідував Закарпаття.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила закон “Про освіту”, який, зокрема, регулює питання використання української мови у сфері освіти. 25 вересня його підписав Президент Петро Порошенко.

У законі передбачено, що діти нацменшин в Україні продовжуватимуть вивчати рідну мову, а з середньої школи починатимуть вчитися державною мовою. Якщо мова нацменшини належить до мов Європейського Союзу, можливе викладання також нею однієї або декількох дисциплін.

Водночас у низці країн, які мають діаспору в Україні, висловили протест з приводу статті закону про навчання дітей нацменшин українською мовою.

Україна направила на експертизу до Ради Європи мовну статтю закону про освіту, повідомляв Укрінформ.

Liked the article?
Help us be even more cool!