ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В уряді підготують законопроєкти щодо запровадження іспиту для набуття громадянства України

12.07.2022, 18:04
Фото – скриншот з фейсбук-сторінки НАЗК
Фото – скриншот з фейсбук-сторінки НАЗК

Міністерство юстиції та Міністерство внутрішніх справ підготують та внесуть на розгляд уряду законопроєкти щодо запровадження комплексного іспиту для набуття громадянства України. 

Відповідне протокольне доручення на виконання завдання Президента України підтримав Кабінет Міністрів 12 липня під час засідання, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Крім того, Міністерству освіти і науки спільно з Національною комісією зі стандартів державної мови доручено розробити й затвердити програми іспиту на рівень володіння державною мовою, з історії України та з основ Конституції України.

“Громадянство України сьогодні – це привілей. І кожен, хто на нього претендує, повинен знати й розуміти основоположні засади нашої країни”, – зазначив Шмигаль.

Як повідомляв ІМІ, Президент України Володимир Зеленський у відповідь на петицію звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати питання щодо введення обовʼязкового іспиту для отримання громадянства України.

Петицію №22/140008-еп “Ввести обов'язковий іспит для отримання громадянства України” ініціював громадянин Віталій Капустян. Вона була оприлюднена на сайті президента 23 травня 2022 року, її підтримали понад 25 тисяч громадян.

Liked the article?
Help us be even more cool!