ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський відповів на петицію щодо введення обовʼязкового іспиту для отримання громадянства України

11.07.2022, 14:07

Президент України Володимир Зеленський звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати питання щодо введення обовʼязкового іспиту для отримання громадянства України.

Про це йдеться у відповіді Президента України від 8 липня на електронну петицію щодо введення обов'язкового іспиту для отримання громадянства України.

Петицію №22/140008-еп “Ввести обов'язковий іспит для отримання громадянства України” ініціював громадянин Віталій Капустян. Вона була оприлюднена на сайті президента 23 травня 2022 року, її підтримали понад 25 тисяч громадян.

Президент зазначив, що питання щодо запровадження обов'язкового іспиту для набуття громадянства України потребуватиме законодавчого врегулювання.

Він зазначив, що Закон “Про громадянство України” визначає умови з прийняття громадянства України, однією з яких є володіння державною мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування.

Водночас, згідно із Законом “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, вимоги до рівня володіння державною мовою, необхідного для набуття громадянства України, визначає Національна комісія зі стандартів державної мови. 

А Кабінет Міністрів затверджує порядок проведення іспитів на рівень володіння державною мовою, зокрема для осіб, які мають намір набути громадянство України.

“Згідно з Конституцією України та Законом України “Про Кабінет Міністрів України” Уряд України забезпечує проведення політики у сферах освіти і науки, всебічного розвитку і функціонування державної мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України, проведення державної правової політики, регулює міграційні процеси. Тому я звернувся до Прем'єр-міністра України Д. Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання”, – зазначив президент та додав, що про результати розгляду порушених питань автора електронної петиції буде поінформовано.

Liked the article?
Help us be even more cool!