ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні заочно судитимуть російського пропагандиста, який закликав до геноциду українців

29.08.2022, 10:25
Фото – Instagram @krasovkin
Фото – Instagram @krasovkin

Служба безпеки України повідомила про завершення досудового розслідування щодо директора російського пропагандистського телеканалу RT Антона Кузнецова-Красовського та передала обвинувальний акт до суду.

Як зазначає СБУ, він неодноразово використовував усі доступні йому медійні платформи для публічних закликів до геноциду українців, ліквідації незалежності України та повалення її конституційного ладу.

СБУ зауважує, що зібрала вичерпну доказову базу для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Зокрема, задокументовано, що Кузнецов-Красовський неодноразово негативно висловлювався про українців як націю та існування України як самостійної і суверенної держави.

“У своїх публікаціях, розміщених у YouTube і Telegram-каналах, зловмисник закликав російську владу до фізичного знищення українців: “Ребят, ну очевидно, что надо взять себя в руки. Собраться, перестать думать о “братьях”. Они не братья нам. Я там вырос, со знанием дела говорю: мочите! Давайте! Хватит!” Він поширював антиукраїнську пропаганду не лише в ефірі телеканалу, а й створював “авторські” відеозаписи на кшталт “С*ка, этой страны не должно быть!”. При цьому переконував глядачів у доцільності проведення так званої “спеціальної воєнної операції” на території України”, – зазначає спецслужба.

Досудове розслідування завершено в межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України (геноцид, публічні заклики до геноциду, а також виготовлення матеріалів із закликами до геноциду для їхнього поширення або поширення таких матеріалів).

Як повідомляв ІМІ, у червні 2022 року директору російського телеканалу “RT” (Russia Today) Антону Кузнецову-Красовському повідомили про підозру в публічних закликах до насильницького повалення конституційного ладу в Україні, а також у публічних закликах до геноциду українців. За матеріалами слідства, громадянин рф Антон Кузнецов-Красовський упродовж січня-березня 2022 року публічно закликав до насильницького повалення конституційного ладу в Україні. Він робив це в соцмережах, ЗМІ та телеканалі “RT”.

Liked the article?
Help us be even more cool!