ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні створили фонд, який виплачуватиме нагороду за інформацію про російських воєнних злочинців

26.09.2022, 10:06
Фото – скриншот із сайту jif.fund
Фото – скриншот із сайту jif.fund

В Україні створили фонд “Ініціатива справедливості” (JIF), який збиратиме інформацію про російських воєнних злочинців та виплачуватиме нагороду за її надання. Про це повідомив журналіст, колишній в'язень “Ізоляції” в окупованому Донецьку Станіслав Асєєв, пише Ліга.

За його словами, команда фонду працюватиме разом з Головним управлінням розвідки Міноборони.

Він зазначив, що громадська ініціатива не може сама реалізовувати куплену інформацію про злочинців, а тому ділитиметься нею зі спецслужбами.

На сайті фонду можна знайти інструменти для пожертвувань – інформатори отримуватимуть нагороду в максимально конфіденційному порядку.

“Розумію, що на тлі пожертв конкретними речами на кшталт бронежилетів чи дронів наша діяльність виглядає як далеке майбутнє, яке може очікувати. Це не так. З одного боку, жертвуючи $10, ви не побачите завтра в Києві Гіркіна в наручниках – і ми дійсно не можемо сказати, коли це станеться. JIF створюється на десятиліття: ми розуміємо, що шукати цих чудовиськ будемо стільки, скільки вони існуватимуть. Але коли Росія дійде до рівня 1990 року, а росіяни стоятимуть у довжелезних чергах за самогоном, проклинаючи вже мертвого Путіна, – гроші за цих потвор на сайті будуть для них цілим статком. І починати треба вже зараз”, – написав Асєєв.

Як повідомляв ІМІ, 29 грудня 2019 року Станіслав Асєєв був звільнений у межах обміну утримуваними особами на Донбасі 29 грудня 2019 року. Бойовики “ДНР” звинувачували його в шпигунстві та утримували з 2017 року.

До затримання бойовиками Асєєв співпрацював з низкою українських медіа, зокрема з Радіо Свобода, перебуваючи в окупованому Донецьку. Писав статті для проєкту “Радіо Донбас.Реалії” під псевдонімом Станіслав Васін.

Liked the article?
Help us be even more cool!