ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні працює сервіс iVote, який ознайомлює виборців з програмами політиків 

12.10.2020, 11:51
Фото - “Інститут політичної інформації”
Фото - “Інститут політичної інформації”

В Україні працює інформаційно-освітній сервіс iVote (Я обираю!), за допомогою якого виборці можуть швидко та зручно ознайомитися з програмами політиків. 

Про це повідомляється у пресрелізі одеської громадської організації “Інститут політичної інформації”, яка реалізує цей проєкт. 

Цьогоріч на місцевих виборах проєкт діє у Києві, Одесі, Львові, Харкові та Дніпрі.

iVote – це платформа, яка за допомогою важливих суспільно-політичних питань допомагає виборцю краще зрозуміти передвиборчі програми.

Виборцям пропонується пройти опитування. Програмний модуль iVote співвідносить ваші відповіді з офіційними позиціями політиків, які вони виклали у своїх передвиборчих програмах. Різні варіанти відповідей поєднані між собою,  а результат демонструє, наскільки позиція виборця співвідноситься з програмними позиціями.

Наприкінці опитування виборці отримають список політиків. На початку списку знаходитимуться кандидати, з якими є найбільші збіги, а знизу – ті, з ким позиції співпадають найменше. Також можна побачити цитати з офіційних програм стосовно конкретних питань та порівняти їх.

Проєкт доступний в онлайн-версії на всіх актуальних браузерах. Анонімність гарантується розробниками програми. Сайт не збирає жодних персональних даних та не вимагає реєстрації.

Проєкт не залежить від будь-яких політичних сторін та реалізується одеською громадською організацією “Інститут політичної інформації” за підтримки міжнародної організації Internews Network.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні в Україні запустили мобільний застосунок PolitScanner, який сканує зображення політика та інформує про його діяльність, біографію, програму і доходи.

Liked the article?
Help us be even more cool!