ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Угорщині "газета, яку Віктору Орбану кладуть зранку до кави", пророкує знищення України – ЄП

23.09.2022, 11:02
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото – rferl.org
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото – rferl.org

В угорській газеті Magyar Nemzet, яку вважають одним з рупорів партії влади, "газетою, яку Віктору Орбану кладуть зранку до кави", вийшла колонка "Війна лише починається". У ній пророкують знищення України, звинувачують США в тому, що вона ще тримається, та заявляють, що Угорщина мала б не застосовувати 5-ту статтю НАТО, якби дійшло до прямого зіткнення Альянсу з Росією, пише "Європейська правда".

Автор публікації – Пілхал Тамаш (Pilhál Tamás), один з авторів, яких називають "колумністами "Фідеса". 

На думку Тамаша, після оголошення в Росії мобілізації "скоро до 2 мільйонів російських солдатів зможуть стати до зброї і почнуть стирати з мапи ту територію, яка кілька десятиліть мала назву "Україна".

У публікації є фрази про буцімто "ЦРУшний переворот 2014 року" і про те, що референдум в окупованому Криму фактично під дулами автоматів був "правом росіян на самовизначення", а легітимна українська влада є "маріонетковою" і нібито сама хотіла війни, якщо не пішла на політичні вимоги Росії. 

"Американці натренували українців, озброїли до зубів, напоїли культом Бандери, а потім використали як приманку", – пише автор.

На адресу США також лунають звинувачення в тому, що РФ не дали одразу розправитися з Україною.

"Без американської зброї, управління, розвідданих, даних з поля бою, воєнного планування війна б уже давно закінчилась і був би нарешті мир з новими кордонами", – йдеться в колонці. 

Автор також вважає, що, якби дійшло до прямого зіткнення Росії з Північноатлантичним альянсом, Угорщина може і має відмовитися виконувати свої зобов’язання союзника. "Якщо це переросте у війну НАТО і Росії, ми маємо всіма силами залишатись осторонь! Хай що там у 5-й статті написано, ми не повинні воювати з Росією... Тому що Росія десятиліттями не є нашим ворогом. Вони – щиріші наші партнери, ніж деякі "союзники" в НАТО", – пише він. 

Ця публікація, зазначають у "Європейській правді", обурила незалежні медіа в Угорщині.

"Здається, ми дійшли до моменту, коли ключове про-Орбанівське щоденне видання перевершує офіційну пресу російського диктатора", – зазначає один з авторів 444.hu.

Як повідомлялося, в одному з останніх виступів угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан заявив, що війна в Україні може тривати до 2030 року і що Україна може втратити третину або половину своєї території, а також припускає розпад Євросоюзу наступного десятиліття.

Як повідомляв ІМІ, "Репортери без кордонів" (RSF) опублікували новий список ворогів свободи преси. До списку ворогів уперше потрапив прем'єр однієї з країн Євросоюзу – голова уряду Угорщини Віктор Орбан.

Liked the article?
Help us be even more cool!