ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Репортери без кордонів” оновили список ворогів свободи преси: там є Путін і Лукашенко

05.07.2021, 11:36

Організація "Репортери без кордонів" (RSF) опублікувала новий список ворогів свободи преси. До переліку ввійшли президент Росії Володимир Путін і білоруський диктатор Олександр Лукашенко. Як передає "Ліга.нет", про це повідомляється на сайті організації.

Також до списку ворогів уперше потрапив прем'єр однієї з країн Євросоюзу – голова уряду Угорщини Віктор Орбан.

Усього в новому списку налічується 37 глав держав і урядів, які, на думку авторів, чинять найжорсткіший тиск на журналістів у своїх країнах.

Очільник "Репортерів без кордонів" у Німеччині Крістіан Мір заявив, що список поповнився новими фігурантами з різних регіонів світу. Методи репресій всюди можуть відрізнятися, але слугують вони одній меті – за будь-яку ціну запобігти об'єктивному висвітленню подій.

Автори списку зазначили, що ситуація зі свободою слова в Росії цього року значно погіршилася після протестів на підтримку опозиціонера Олексія Навального і за кілька місяців до виборів у Держдуму 19 вересня.

Кажучи про Лукашенка, в RSF відзначили, що диктатор жорстоко придушує в Білорусі будь-яке "вільне поширення інформації". З початку протестів минулого літа затримано понад 500 журналістів, деякі з них зазнали тортур у в'язниці.

З повним списком ворогів свободи преси можна ознайомитися тут. До нього ввійшли переважно лідери країн третього світу – президенти Єгипту, Ірану, Сирії, Нікарагуа, Уганди та інших. Також свою позицію в списку продовжує утримувати президент Чечні Рамзан Кадиров.

Liked the article?
Help us be even more cool!