ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В РФ суд оштрафував Вікіпедію за відмову видаляти статті про війну в Україні

01.11.2022, 16:30
Фото – "Вікімедіа Україна"
Фото – "Вікімедіа Україна"

Мировий суд Таганського району Москви призначив адміністративний штраф у 2 мільйони рублів керівнику Вікіпедії американському фонду Wikimedia Foundation через відмову видаляти заборонену в Росії інформацію.

Йдеться про статті про війну в Україні, пише російське видання "Ведомости".

Суд визнав фонд винним за адміністративною статтею про видалення забороненого в Росії контенту. Згідно з матеріалами справи, Роскомнагляд вимагав видалити статті "Ненасильницький опір громадянського населення України під час вторгнення Росії" та "Оцінювання вторгнення Росії в Україну".

Це не перший штраф Вікіпедії за статті про війну. Раніше Роскомнагляд двічі вимагав видалити статтю "Вторгнення Росії в Україну" на вимогу генпрокуратури. Вона пробула в реєстрі інформації, яка поширюється з порушенням закону з 1 до 9 березня, а потім із 29 до 31 березня.
Наразі стаття залишається у відкритому доступі. 

19 травня Роскомнагляд вніс Wikimedia Foundation до переліку компаній, які зобов'язані відкрити представництво в Росії. Компанія цього не зробила. Роскомнагляд зобов'язує пошукові системи на території країни вказувати, що фонд порушує російське законодавство.

Як повідомляв ІМІ, Мировий суд Таганського району Москви оштрафував Wikimedia Foundation Inc. через відмову видалити статті про війну в Україні, в яких, зокрема, йдеться про звірства російських військових у Бучі. 

Liked the article?
Help us be even more cool!