ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

росія оштрафувала Вікіпедію через відмову видалити статті про звірства росіян в Україні

27.04.2022, 12:53
Фото – bigkyiv.com.ua
Фото – bigkyiv.com.ua

Міровий суд Таганського району Москви оштрафував Wikimedia Foundation Inc. через відмову видалити статті про війну в Україні, в яких, зокрема, йдеться про звірства російських військових у Бучі. 

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на російський Інтерфакс.

“Wikimedia Foundation Inc. визнати винною в правопорушенні, передбаченому за ч. 2 ст. 13.41 (невидалення забороненого в рф контенту) та призначити штраф у розмірі 3 мільйонів рублів”, – оголосив рішення суддя.

Зазначається, що протокол щодо Вікіпедії склав Роскомнагляд, оскільки онлайн-енциклопедія відмовилася видалити близько десятка статей про повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Як повідомляє НВ, проти компанії було подано одразу два позови. Першим Роскомнагляд вимагав видалити інформацію зі статей “Битва за Київ (2022)”, “Військові злочини в період вторгнення росії в Україну”, “Обстріл лікарні в Маріуполі”, “Руйнування Маріупольського театру (2022)” та “Різня в Бучі”.

Другий позов містив вимогу оштрафувати компанію за відмову видалити статтю “Вторгнення росії в Україну (2022)” та статті про порох та димний порох.

Загальна сума накладеного на Вікіпедію штрафу становить 5 мільйонів рублів (близько 2 мільйонів гривень).

Нагадаємо, 1 квітня стало відомо, що Збройні Сили України за добу звільнили 15 населених пунктів у Київській області. Серед них були Димер, Буча, Ірпінь, Гостомель та інші. На звільнених територіях Київщини знайшли братські могили із загиблими українцями. На вулицях Ірпеня, Бучі та інших міст лежали розстріляні в потилицю тіла зі зв'язаними за спиною руками, на дорогах – трупи, що обгоріли. Світові ЗМІ та українські журналісти повідомляли про звірства російських солдатів протягом майже місяця окупації Київщини, зокрема зґвалтування неповнолітніх.

Liked the article?
Help us be even more cool!