ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В РФ обвинувачену у вбивстві пропагандиста Татарського засудили до 27 років колонії

Фото – російське видання "Медиазона"
Фото – російське видання "Медиазона"

2-й Західний окружний військовий суд на виїзному засіданні в Санкт-Петербурзі засудив Дар'ю Трепову, обвинувачену в справі загибелі "військкора" Владлена Татарського, до 27 років позбавлення волі.

Про це пише російське видання "Медиазона".

Треповій висунули звинувачення за статтями про теракт (саме так те, що відбулося, кваліфікувало слідство), незаконний обіг вибухових речовин і підроблення документів. За першою статтею вона отримала 18 років позбавлення волі, за другою – 13 років, за третьою – два роки. Шляхом часткового складання термінів вийшло 27 років.

Прокуратура просила для обвинуваченої 28 років колонії.

Сама Трепова не визнала провини за жодною зі статей. Водночас вона не заперечувала, що принесла до кафе, де виступав Татарський, статуетку з вибухівкою, але, за її словами, не знала, що міститься всередині. Трепова в останньому слові перепросила потерпілих і всіх, хто через її дії виявився залученим до справи. 

Другому фігуранту справи, Дмитру Касінцеву, у квартирі якого Трепова переховувалася після загибелі Татарського, суд призначив 21 місяць колонії. Його звинувачували в приховуванні особливо тяжкого злочину "шляхом введення в оману правоохоронних органів".

Як повідомляв ІМІ, російський пропагандист Максим Фомін, відомий під псевдонімом Владлен Татарський, загинув 2 квітня 2023 року в Санкт-Петербурзі (Росія) внаслідок вибуху в кафе ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина під час свого творчого вечора. Як повідомило російське видання Фонтанка, вибухнув бюст, який йому принесла відвідувачка. Вручивши його, вона сіла на своє місце в залі. Вибух стався за п'ять хвилин. Його потужність становила понад 200 грамів у тротиловому еквіваленті. Найсильніше постраждали глядачі з перших рядів. За фактом вибуху слідчий комітет порушив кримінальну справу щодо вбивства (частина 2 статті 105 КК).

3 квітня 2023 року слідчий комітет Росії повідомив про затримання Дар'ї Трепової, яку запідозрили в причетності до вибуху в кафе в Санкт-Петербурзі, внаслідок якого загинув пропагандист Максим Фомін (Владлен Татарський).

Liked the article?
Help us be even more cool!