ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Санкт-Петербурзі в кафе від вибуху загинув пропагандист Владлен Татарський

02.04.2023, 19:57
Фото – meduza.io
Фото – meduza.io

Російський пропагандист Максим Фомін, який воював на боці Росії в складі незаконних збройних формувань квазіутворення “ДНР”, називав себе воєнкором і вів блог під псевдонімом Владлен Татарський, загинув 2 квітня в Санкт-Петербурзі (Росія) внаслідок вибуху в кафе “Street Food Bar №1”. Про це повідомляє міністерство внутрішніх справ РФ, пише Медіазона.

За даними міністерства, інформація про вибух надійшла до поліції о 18:13.

“Внаслідок інциденту одна людина загинула, нею виявився воєнний кореспондент Владлен Татарський. 16 людей постраждали, їх оглядають медичні працівники”, – повідомило МВС.

У кафе проходив творчий вечір пропагандиста. За даними Фонтанки, вибухнув бюст, який йому принесла відвідувачка. Вручивши його, вона сіла на своє місце в залі. Вибух стався за п'ять хвилин. Його потужність становила понад 200 грамів у тротиловому еквіваленті. Найсильніше постраждали глядачі з перших рядів. Нині жінку розшукують. За фактом вибуху слідчий комітет порушив кримінальну справу щодо вбивства (частина 2 статті 105 КК), пише Медуза.

Раніше кафе належало власнику групи “Вагнер” Євгену Пригожину. У ньому на вихідні збирається дискусійний клуб “Кібер Z фронт”, пише Фонтанка.

В афіші заходу йшлося про те, що пропагандист розповість, “як вести репортажі з гарячих точок, перебуваючи під градом куль, а також роз'яснить, що таке бути воєнкором”, повідомляє Медуза.

Пропагандист Владлен Татарський (Максим Фомін) був родом з Макіївки Донецької області. З 2011 року він перебував у вʼязниці Горлівки за грабіж, але після російського вторгнення у 2014 році втік і почав воювати в складі російських бойовиків проти України. З початком повномасштабної війни колаборант став “воєнкором” і закликав Росію вбивати якомога більше українців, вчиняти геноцид та насильство, повідомляє Бабель.

Як писав ІМІ, Максим Фомін 12 вересня 2022 року репостив публікацію про потребу руйнувати інфраструктуру України у зв’язку з нестачею сучасної зброї в російської армії. А ось що він сам пропонував для перемоги Росії у війні:

Скриншот з телеграм-каналу Владлена Татарського (Максима Фоміна)

Варто зазначити, що російська влада вдостоїла Фоміна бути присутнім під час підписання так званих “договорів” про анексію Росією окупованих територій Херсонської та Запорізької областей – за аналогією російського “визнання” окупованих територій Донецької та Луганської областей напередодні повномасштабного вторгнення. На “радощах” із цього заходу 30 вересня Фомін-Татарський записав відеозвернення, де пообіцяв таке: “Всех победим! Всех убьем! Всех, кого надо, ограбим! Все будет, как мы любим! Давайте, с Богом!” 

Liked the article?
Help us be even more cool!