ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В оперному театрі Берліна "дадуть шанс" співачці Нетребко, яка позувала з прапором бойовиків "Новоросии"

Фото – change.org
Фото – change.org

Російська оперна співачка Анна Нетребко вийде на головну сцену Берліна попри те, що петиція проти її виступу набрала майже 30 тисяч підписів. Керівництво театру вважає, що вона дистанціювалася від російської влади.

На запит DW у Державному оперному театрі на Унтер-ден-Лінден відповіли, що засуджують війну Росії проти України, а щодо Нетребко, то керівництво опери від початку війни ставилося до співачки диференційовано.

У березні 2022 року за взаємною згодою було ухвалено рішення, що Анна Нетребко не братиме участі в новій постановці "Турандот". Перевірили й інші взаємні зобов'язання і проєкти. Без чіткої позиції співачки щодо ситуації в Україні подальша співпраця з нею не була можливою, наголосили в театрі. І відразу нагадали про те, що 30 березня 2022 року Нетребко висловила свою позицію, наскільки це було для неї можливо, і дистанціювалася від керівництва РФ.

Керівництво театру додає, що Нетребко відома проукраїнська позиція опери: 

"Для нас надзвичайно важлива повна солідарність з Україною, з одного боку, та відповідальне ставлення до наших артистів, з іншого. Тому театр вважає за необхідне дати шанс артистці, а не ховати її від публіки”.

Для Державного оперного театру важливим є діалог, йдеться в офіційній заяві.

Прем'єра опери "Макбет" відбудеться в Берліні 15 вересня.

Петиція "Ні!" – виступу Анни Нетребко в Берлінській державній опері" була опублікована на сайті Change.org. На момент публікації цієї статті вона зібрала майже 30 тисяч підписів.

У петиції автори нагадали, що росіянка постійно демонструвала свою близькість до Кремля, отримувала нагороди від Володимира Путіна, зображена на фотографіях з ним, а також позувала з прапором "Новоросії" на фото з підозрюваним у державній зраді Олегом Царьовим. Нетребко "лише дуже байдуже сказала, що проти нинішньої війни й сподівається, що вона закінчиться. Однак вона жодного слова не сказала про відповідальність Росії та Володимира Путіна за загарбницьку війну і не засудила його дії", - зазначається в петиції.

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2023 року в Празі скасували концерт російської та австрійської оперної співачки Анни Нетребко.

Російська служба Радіо Свобода пише, що в театральному сезоні 2023–2024 року Анна Нетребко планує виступити на сцені Teatro Colon у Буенос-Айресі в серпні, а потім – в оперних театрах Берліна, Відня, Мілана та Парижа.

Народна артистка Росії, оперна співачка Анна Нетребко живе у Відні, де є солісткою Віденської опери. У Росії Нетребко 2012 року була зареєстрована як довірена особа Володимира Путіна в його передвиборчій кампанії.

Після початку повномасштабного військового вторгнення Росії до України в лютому 2022 року відносини з Анною Нетребко розірвав театр Metropolitan Opera. У заяві театру йшлося, що вони не будуть відновлені, доки Росія не припинить війну і не відшкодує Україні завданих збитків. 

Liked the article?
Help us be even more cool!