ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держзрада та пропаганда війни: СБУ повідомила про підозру трьом екснардепам

11.05.2023, 12:19
Фото: СБУ
Фото: СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозри трьом колишнім народним депутатам від Партії регіонів – Олегу Царьову, Дмитру Святашу та Ігорю Маркову, які сприяли Росії у веденні агресивної війни проти України, повідомила пресслужба СБУ.

Наразі вони переховуються від правосуддя на території Російської Федерації.

Всім трьом закидають державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

За даними слідства, Олег Царьов співпрацював з керівництвом міноборони РФ після початку повномасштабного вторгнення та передавав росіянам інформацію про наслідки ворожих повітряних ударів по території України.

"Саме він передав окупантам детальні відомості про результати ракетного обстрілу Кременчуцького нафтопереробного заводу. Цю інформацію Царьов отримав від ще одного "регіонала" – Дмитра Святаша", – уточнили в СБУ.

Як встановили слідчі, після 24 лютого минулого року Святаш активно виступав на підтримку Росії, за що Кремль розглядав його як потенційного окупаційного голову Харківської області.

"Цей фігурант передавав загарбникам інформацію про озброєння, час та напрямки руху підрозділів Сил оборони по території регіону. Розвіддані зрадник отримував через свої "партійні" зв’язки на території Харківської області", – йдеться в повідомленні.

Ще один підозрюваний – колишній нардеп-регіонал Ігор Марков – регулярно виправдовує збройну агресію РФ проти України. 

Як зазначають в СБУ, відео з його провокаційними виступами неодноразово показували в ефірах центральних російських телеканалів. Слідчі СБУ додатково кваліфікували злочинні дії Маркова за ще двома статтями Кримінального кодексу України: пропаганда війни та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників.

В СБУ нагадали, що вже повідомляли цим фігурантам про підозру в скоєнні інших злочинів проти державної безпеки України.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила про підозру російському актору Володимиру Машкову, який публічно виправдовує збройну агресію РФ проти України. 

Liked the article?
Help us be even more cool!