ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Празі скасували концерт російської співачки, яка підтримувала Путіна

Фото – російське пропагандистське видання РИА Новости
Фото – російське пропагандистське видання РИА Новости

У Празі скасували концерт російської та австрійської оперної співачки Анни Нетребко, повідомляє чеське видання novinky.cz з посиланням на директора Муніципального дому Праги Властіміла Єжека, де мав відбутися концерт.

Єжек зазначив, що ніхто з організаторів не погоджувався зі скасуванням концерту, але вони вирішили виконати рекомендацію влади Праги, яка, своєю чергою, консультувалася з цього питання з українським посольством.

Раніше організатори повідомляли, що продано понад 80% квитків. За словами представників організатора, Нетребко не вимагатиме компенсації за скасований концерт.

Як зазначає видання, у минулому Нетребко не приховувала своєї симпатії до президента Росії Володимира Путіна.

Російська служба Радіо Свобода пише, що в театральному сезоні 2023–2024 року Анна Нетребко планує виступити на сцені Teatro Colon у Буенос-Айресі у серпні, а потім – в оперних театрах Берліна, Відня, Мілана та Парижа.

Народна артистка Росії, оперна співачка Анна Нетребко живе у Відні, де є солісткою Віденської опери. У Росії Нетребко 2012 року була зареєстрована як довірена особа Володимира Путіна в його передвиборчій кампанії.

Після початку повномасштабного військового вторгнення Росії до України в лютому 2022 року відносини з Анною Нетребко розірвав театр Metropolitan Opera. У заяві театру йшлося, що вони не будуть відновлені, доки Росія не припинить війну і не відшкодує Україні завданих збитків. 

Liked the article?
Help us be even more cool!