ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ООН заявляють про відсутність покарання за напади на журналістів в Україні

17.09.2019, 16:20
Фото – prm.ua
Фото – prm.ua

Управління Верховного комісара ООН з прав людини стурбоване нападами на журналістів, які тривають в Україні через відсутність покарання за скоєні раніше напади.

Про це повідомила на пресконференції голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матильда Богнер, презентуючи нову доповідь, яка охоплює період із 16 травня по 15 серпня 2019 року, повідомляє Укрінформ.

“Відсутність відповідальності за скоєні раніше напади на журналістів підбурює до нових актів насильства. За період із середини травня до середини серпня було задокументовано шість таких нападів. В одному випадку після жорстокого нападу помер журналіст Вадим Комаров, який розслідував корупцію у своєму рідному місті Черкаси”, – сказала Богнер.

Крім того, УВКПЛ стурбоване іншими випадками. Так, 7 червня в Харкові журналіста побили особи, які, за інформацією, повʼязані з крайніми правими групами, а 2 липня журналіста побили в Києві на майдані Незалежності учасники зібрання, пов'язані з виборами.

30 липня в Укрінформі зірвали пресконференцію на тему підрахунків голосів члени крайньої правої групи. Троє працівників агентства постраждали, через фізичний напад один з них потрапив у лікарню.

Богнер нагадала, що досі не притягнуто до відповідальності винних у смерті Павла Шеремета, немає помітного прогресу в судовому провадженні щодо підозрюваних у справі Олеся Бузини.

Liked the article?
Help us be even more cool!