ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Криму жінку арештували через герб України в соцмережі

Окупаційний Кіровський районний суд Криму арештував на п’ять діб та оштрафував на 35 тисяч рублів (близько 15 тис. гривень) жительку міста Старий Крим, звинувативши в “публічній демонстрації нацистської символіки та дискредитації збройних сил Росії”.

Про це повідомляє пресслужба окупаційного суду.

За даними суду, 64-річна місцева жителька зі своєї особистої сторінки в соціальній мережі “Однокласники” розміщувала публікації, на яких зображено герб України. В РФ це вважається символікою організації українських націоналістів, діяльність якої заборонено на території Росії.

У суді наполягають, що жінка визнала провину.

Як повідомляв ІМІ, окупаційний Ленінський районний суд Севастополя оштрафував жителя міста за коментар у соцмережі про знищення флагмана Чорноморського флоту, крейсера “Москва”. Коментар чоловік залишив в одній із груп російської соціальної мережі “ВКонтакте” у квітні 2022 року.

За даними Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, станом на 29 лютого 2024 року в окупованому Криму зафіксовано 699 випадків надходження матеріалів, складених за статтею про “дискредитацію російської армії”.

Liked the article?
Help us be even more cool!