ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму окупанти відкрили майже 700 "справ" за "дискредитацію армії РФ"

Станом на 29 лютого 2024 року в окупованому Криму зафіксовано 699 випадків надходження матеріалів, складених за статтею про "дискредитацію російської армії".

Про це повідомило Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

"З них у 612 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. В 11 випадках розгляд матеріалів продовжується", – йдеться в повідомленні.

У представництві нагадали, що окупанти незаконно заарештували кримського активіста Ленура Якубова в Старому Криму після незаконних обшуків у будинках кримських татар та мечеті 29 лютого. Працівники так званого “центру е” склали на Якубова “протокол” за нібито "пропаганду або публічне демонстрування нацистської атрибутики чи символіки".

Крім того, 23 лютого в окупованому селищі Чорноморське Євпаторійського району, окупаційні силовики напідпитку вдерлися зі зброєю в місцеве кафе та відкрили вогонь у повітря. Окупанти поклали відвідувачів обличчям до землі й почали їх жорстоко бити ногами та кийками за те, що ті виражали свою підтримку територіальній цілісності України. Всього постраждали 12 осіб, серед яких і чоловіки, і жінки. У них діагностували переломи та забої.

Окупанти незаконно заарештували та призначили покарання у вигляді п'яти діб арешту кримчанину Івану Горбашову в Сімферополі за продаж колекційних монет з написом “Слава Україні”. Необґрунтоване позбавлення волі Горбашова є ще одним епізодом репресій навіть за згадку про Україну.

Liked the article?
Help us be even more cool!