ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Криму школярі проходитимуть курси військової підготовки

Фото – Крим.Реалії
Фото – Крим.Реалії

У тимчасово окупованому Криму з 1 вересня школярі проходитимуть курси військової підготовки. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на російське державне пропагандистське інформагентство ТАСС.

“У п'ятих-дев'ятих класах буде запущено курс позаурочної діяльності “Основи військової підготовки” з 1 вересня, а також учні 10–11-х класів у межах федеральної робочої програми ОБЖ вивчатимуть чотири модулі з основ військової підготовки”, – повідомило окупаційне Міністерство освіти, науки та молоді.

Зазначається, що на півострові вже організували семінар-практикум, де 25 вчителів проходили курси зі стройової та тактичної підготовки, збирання-розбирання АК-47, тактичної медицини, організації побуту в польовому таборі та поводження із засобами індивідуального захисту та РХБЗ.

Як повідомляв ІМІ, у російських школах з 1 вересня навчатимуть дітей основ застосування безпілотників на уроках початкової військової підготовки.

Російське видання "Медуза" нагадало, що впроваджувати в школах курси з управління безпілотниками наприкінці квітня закликав президент Росії Володимир Путін.

На початку червня "Важливі історії" писали, що російські школи почали закуповувати "навчальні безпілотники" та інше обладнання, необхідне навчання дітей управління дронами. На сайті Держзакупівель виданню вдалося виявити заявки на закупівлю такого обладнання від шкіл із Санкт-Петербурга, Калінінграда, Якутська та Южно-Сахалінська.

Держдума Росії ухвалила закон про обов'язкове залучення школярів до суспільно-корисної праці та запровадження нового предмета "Основи безпеки та захист Батьківщини".

Liked the article?
Help us be even more cool!