ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі затримали формування, що планувало вбивство активістів та журналістів

19.09.2024, 14:43

Керівників одеського об’єднання, що іменують себе “тамплієрами”, затримали за підозрою у створенні незаконних збройних формувань і діях, спрямованих на захоплення влади.
Про це повідомляє “Думська” з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах. 

За даними джерела видання, 12 вересня затримали Олега Мальцева та його найближчого соратника Костянтина Слободянюка. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.  

За даними слідства, що надає “Думська”, після початку повномасштабної війни вони створили силову структуру – “оперативно-бойовий підрозділ”, який мав у разі наближення російських військ влаштовувати диверсії, вбивства активних громадян тощо.

За власною інформацією Інституту масової інформації, у цей список потрапили й кілька місцевих журналістів.
Як пише “Думська”, сам Мальцев розраховував очолити окупаційну адміністрацію Одеси або обійняти в ній якусь важливу посаду.  

“У складі терористичної групи були ланки штурмовиків, снайперів, розвідників і зв'язківців. Вони придбали купу вогнепальної зброї та боєприпасів, яку вилучили під час обшуків правоохоронці”, – пише видання з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Нагадаємо, у 2015 році Олег Мальцев публічно погрожував і оголосив “полювання” на журналістів “7 каналу” та “Третього цифрового”, що опублікували журналістське розслідування зі згадкою про нього.

3 вересня 2024 року Служба безпеки України повідомила про затримання у Києві затримали чотирьох агентів ФСБ Росії, які готували диверсії та вбивство українського медійника Дмитра Гордона.

Liked the article?
Help us be even more cool!