ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ: У Києві затримали агентів ФСБ, які готували диверсії та вбивство Дмитра Гордона

У Києві затримали чотирьох агентів ФСБ Росії, діяльність яких координував екснардеп від забороненої Партії регіонів та які готували диверсії і збирали дані про українських діячів для подальшого вбивства, зокрема українського медійника Дмитра Гордона. 

Про це повідомила Служба безпеки України.

За даними слідства, агентурна мережа займалася розвідувальною та диверсійною роботою на території України. Вона мала ієрархічну структуру з чітко розподіленими ролями. Окрім екснардепа-куратора туди входили: виконавець диверсій, постачальник вибухових пристроїв та агентка, яка спеціалізувалася на зовнішньому спостереженні.

Фото листування агентів, яке оприлюднила СБУ

Агенти планували серію підривів на шляхах Укрзалізниці для зриву логістики Сил оборони. Зокрема, вони мали підірвати одну з колій на Київщині, яку ЗСУ використовують для переправлення техніки й особового складу до фронтових регіонів. Утім, СБУ вдалося запобігти диверсії. 

Також агенти мали збирати дані про українських діячів, які цікавили ФСБ, з метою їхньої фізичної ліквідації. Зокрема, ФСБ намагалась отримати дані про місця проживання та відвідування, графік дня та коло спілкування певних осіб. Серед тих, щодо кого російські спецслужби готували замовне вбивство, був Дмитро Гордон, зазначає СБУ. 

У затриманих провели обшуки та вилучили засоби зв’язку й електронні пристрої.

Фото – СБУ

Усі четверо затриманих перебувають під вартою. Їм повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 111 (державна зрада);
  • ст. 113 (диверсія);
  • ст. 258 (терористичний акт).

Як повідомляв ІМІ, суд у Росії заочно засудив Дмитра Гордона до 14 років ув'язнення, визнавши винним у справі про: заклики до розв'язання агресивної війни; підбурювання до ненависті із загрозою застосування насильства; публічні заклики до виправдання тероризму; поширення “фейків” про російську армію з мотивів політичної ненависті.

Liked the article?
Help us be even more cool!