ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі протестували під каналом, який пов'язують з помічником Медведчука

13.05.2021, 10:47
Фото – Ізбірком
Фото – Ізбірком

В Одесі 12 травня близько 20 осіб влаштували акцію протесту біля стін бізнес-центру “Пресмаш”, де базується телеканал “Академія”, повідомляє “Ізбірком”.

Мітингували представники організації “Братство” Дмитра Корчинського з вимогою закрити телеканал, який пов'язаний з Дмитром Голубовим – помічником нардепа Віктора Медведчука.

Стіни бізнес-центру розмалювали образливими написами на адресу ЗМІ.

Активісти вимагали заборонити діяльність цього каналу за аналогією з NewsOne, ZIK та 112.

На думку активістів, повідомляє “Думська”, телеканал “Академія” “сіє смуту” в суспільстві й пропагує проросійські наративи.

Видання зазначає, що з 2016 року офіційним власником ТК “Академія” є Світлана Щелкунова – мати Дмитра Голубова.

Зі свого боку Дмитро Голубов прокоментував інцидент так: “Група телекомпаній щиро дякує партії “Братство” за нове дизайнерське оформлення фасаду будівлі й за охорону території. Холдинг планує і далі співпрацювати з прогресивними політичними силами, що стоять на сторожі свободи слова”.

Лідер “Братства” Дмитро Корчинський заявив, що його партія звертається до Ради національної безпеки та оборони з вимогою закрити телеканали Голубова “Академія” і “Здоров'я”.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють телеканалами “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри в державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова та голова Служби безпеки України Іван Баканов заявили, що Віктор Медведчук і Тарас Козак підозрюються у вчиненні державної зради та незакінченому замаху на розграбування національних цінностей на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 КК України).

Також вони допомагали Росії в підривній діяльності проти України шляхом ведення інформаційної війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!