ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі охоронець монастиря напав на журналістку інтернет-видання "УСІ"

17.04.2020, 16:00
Фото – usionline.com
Фото – usionline.com

В Одесі 17 квітня охоронець Іллінського чоловічого монастиря УПЦ МП напав на фотокореспондентку інтернет-видання "Українська служба інформації" (УСІ) Владиславу Швець. Про це повідомляється на сайті видання.

Журналістки видання Анна Покровська і Владислава Швець знімали репортаж про підготовку до Великодня, і зайшли на задній двір монастирського храму, де відбувалася служба. Охоронець намагався їм перешкодити, а після того, як журналістки закінчили зйомку й пішли з території, підійшов до Владислави Швець, штовхнув її та вибив камеру.

На місце інциденту вже прибули співробітники поліції, слідчий. Слідчий прийняв на місці заяву журналістів видання про перешкоджання професійній діяльності.

Також на місце прибули представники церкви, юристи та деякі народні депутати.

Відразу після інциденту представник керівництва монастиря приніс вибачення журналісткам. "Але юристка єпархії поводилася агресивно і стверджувала, що територія монастиря була закрита, що не відповідає дійсності. Там велася служба, і кореспонденти УСІ зафіксували це на відео", - зазначає видання.

Як повідомляв ІМІ, 22 січня в Одесі охоронець Одеської державної академії будівництва та архітектури Микола Яковенко погрожував журналістці інтернет-видання "Українська служба інформації" Ганні Покровській під час знімання сюжету про наявність в академії пожежної безпеки.

Liked the article?
Help us be even more cool!