ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В.о. голови ДБР вимагає через суд від "Української правди" 150 тис. грн

08.03.2020, 17:52
Фото – espreso.tv
Фото – espreso.tv

В.о. директорки Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова подала до Печерського районного суду Києва позовну заяву проти "Української правди" про захист честі та гідності через статтю видання, в якій ідеться про вплив її чоловіка на кадрову політику ДБР.

Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуку, повідомляє "Українська правда".

Зокрема, йдеться про статтю від 28 січня 2020 року "Спрут Авакова: як "тимчасовий міністр" нарощує свій вплив у силовому блоці". 

У позовній заяві зазначено, що в статті УП "стверджується про факти, які не відповідають дійсності". Зокрема, про те, що чоловік Венедіктової Денис Колесник впливає на кадрову політику ДБР, а також що Руслан Бірюков був призначений на посаду радника голови Державного бюро розслідувань завдяки чоловіку Венедіктової. 

Позов також подано проти Центру протидії корупції. Венедіктова вимагає компенсації в 150 тисяч гривень від кожного відповідача.

"Окреслюю соціальну мету: показати, що брехати має стати економічно невигідним, і зупинити спотворення самої ідеї контролю громадянського суспільства за владою", – написала Венедіктова.

Liked the article?
Help us be even more cool!